avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara,sunt casatorita de 15 ani in constanta si ,de 8 ani suntem plecati din tara eu vreu sa divortez in constanta dar am inteles ca nu se poate pentru ca avem o casa aici in italia cumparata si avem si rezidenta pe italia, vreu sa stiu cum pot divorta si unde ,si daca ma obliga legea din italia sa stau in aceiasi casa cu el pana divortez avem si un baiat impreuna,cum pot face sa scap de calvar va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:16, 4 Octombrie 2011
Divortati acolo unde aveti ultimul domiciliu conjugal sau in cazul in care nu a existat un domiciliu conjugal la domiciliul paratului. Inteleg ca inca locuiti impreuna in Italia deci instanta competenta este cea italiana.

Din cate stiu, legea italiana impune o perioada de separare fizica de minim 3 ani inainte de a depune divortul.
Desfacerea casatoriei se face in locul unde a fost incheiata , , in cazul dumeavoastra , Constanta . Chiar daca aveti casa si rezidenta pe Italia , nu aveti cetatenie italiana ca sa puteti beneficia de legile italiene in materie de divort , asa ca nici o lege din Italia nu va poate obliga la acest lucru .
Gresit @Anjelique.

Cititi va rog Regulamentul 2201/2003 al UE. [ link extern ]

Un exemplu extrem de asemanator cu al dvs. [ link extern ] /

Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce sunt obligata sa prezint certificatul casatorie la ambasada romana? cameliaincinelli cameliaincinelli BUNA ZIUA! SUNT ROMANCA DAR DE 13 ANI TRAIESC DOAR IN ITALIA CU DOMICILIUL STABIL IN ITALIA ,SOTUL MEU E ITALIAN.SPECIFIC NU MAI AM BULETIN ROMANESC SI NICI ... (vezi toată discuția)
Mame,ajutati-ma! Monica_1983 Monica_1983 Buna.M-am casatorit cu cetatean italian in Romania,avem impreuna un copil mic,nascut in IT.In 2010 am cerut divortul,aici la noi in tara.Primul proces l-am ... (vezi toată discuția)
Divort in romania cetateni straini ianej2002 ianej2002 Buna ziua. Am urmatoarea speta si sper sa ma ajute cineva cu un raspuns pertinent. Doi cetateni italieni cu domiciliul conjugal (resedinta) in Romania au ... (vezi toată discuția)