avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in Romania cetateni straini
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in Romania cetateni straini

Buna ziua. Am urmatoarea speta si sper sa ma ajute cineva cu un raspuns pertinent. Doi cetateni italieni cu domiciliul conjugal (resedinta) in Romania au hotarat sa divorteze aici si eventual sa partajeze bunurile cumparate in timpul casatoriei. Este posibil? Inteleg ca exista o lege la noi, adoptata ca urmare a aderarii la UE, care reglementeaza astfel de situatii, dar nu dau de ea. E cineva care stie despre ce e vorba?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ianej2002 , utilizator 18:51, 15 Septembrie 2012
Regulamentul (CE) Nr. 2201/2003

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
romascanu, moderator
Să meargă la un notar să divorteze. Se aplica regulamentul mentionat de dna Romașcanu
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ale23 ale23 buna seara,sunt casatorita de 15 ani in constanta si ,de 8 ani suntem plecati din tara eu vreu sa divortez in constanta dar am inteles ca nu se poate pentru ca ... (vezi toată discuția)
Casatorie in romania, cetatenie italiana, unde se va derula divortul? floreph floreph Buna ziua, Poate cineva ma poate sfatui in cazul urmator: - o prietena s-a casatorit in Romania acum 3 ani, cu un roman - au impreuna o fetita pe care a ... (vezi toată discuția)
Divort,partaj (roman-olandez) V V Buna ziua! Ma numesc Vali si as dori cateva informatii referitoare la partajul bunurilor si datoriilor in caz de divort .Situatia mea este urmatoarea: -sunt ... (vezi toată discuția)