avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara copii majori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara copii majori

As dori sa stiu daca unui copil major- student in ultimul an de facultate-i se poate acorda pensie alimentara sau de intretinere (varsta este de 23 ani), daca am divortat de cca o luna, iar Hotararea de divort nu s-a redactat inca?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:34, 5 Octombrie 2011
Pensia de intretinere se acorda doar la solicitare,pentru copii in varsta de pana la 18 ani iar daca isi continua studiile, pana la implinirea varstei de 25 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
da, dar trebuia s-o cereti si sa aduceti si acte justificative
Cand anume trebuia ceruta pensia de intretinere? Actele justificatoare nu cred ca sunt probleme de a le obtine!
Multumesc pentru raspunsuri!
Trebuia ceruta in timpul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara... mirela_blue mirela_blue buna ziua,in urma divortului in 2007 s-a hotarat plata unei pensii alimentare de 100 lei deoarece tatal minorei nu lucra(pensie ce nu am primit-o)...pe parcurs ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, se mai poate da in judecata dupa implinirea vârstei de 18 ? laurentiu1070 laurentiu1070 Se mai poate da in judecata persoana care nu a platit pensia alimentara timp de 3 ani dupa implinirea varstei de 18 ? si daca da care sunt demersurile. ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere razvan38 razvan38 Buna ziua. Situatia se prezinta in felul urmator : sunt divortat si am primit la divort copilul spre crestere. Luna asta fata implineste 18 ani si pleaca la ... (vezi toată discuția)