avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara...

buna ziua,in urma divortului in 2007 s-a hotarat plata unei pensii alimentare de 100 lei deoarece tatal minorei nu lucra(pensie ce nu am primit-o)...pe parcurs am aflat locul de munca si prin apel s-a stabilit o pensie in cuantum de 25% din venit pana la implinirea varstei de 18 ani a copilului.In luna iulie 2011 copilul a implinit 18 ani dar din octombrie este student la o facultate de stat cu finantare de la buget.I se mai cuvine pensie alimentara si cum trebuie procedat pentru a intra in posesia acesteia?Nu a mai primit pensie de la data majoratului.daca i se cuvine in continuare,de cand decurg aceste drepturi?Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:51, 10 Octombrie 2011
buna ziua,
in azul acesta trebuie redeschis dosarul de incuviintare a pensiei de intretinere , iar ''copilul'' - major va trei sa depuna dovezi in acest sens de la facultate (este suficienta o adeverinta- precum ca se afla in completarea studiilor de licenta ale facultatii xxxx la cursuri de ZI)
Avei sanse sa i se poata acorda penise pana la 25 ani ;)
26 este varsta maxima. Cand trebuia coroborate mai multe prevederi, se mai faceau greseli. Acum zice legea clar 26 si tot mai aud altele.
Introduceti actiune pentru stabilire pensie major (nu dv. ci fata). Se datoreaza de la data la care ii cereti oficial pensie (sau data introducerii actiunii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dupa 18 ani patrascu_mada86 patrascu_mada86 buna ziua Am 24 de ani si anual acesta m am inscris la facultate.parintii sunt divortati de 17 ani,am primit pensie alimentara pana la 18 ani dupa care m ... (vezi toată discuția)
Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ... Emes Emes Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ani .A intrat la facultate.E drept ca tatal lui sa nu mai plateasca pensie alimentara?Dupã ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Burchi iulia Burchi iulia Daca fostul a dus la el la servici copie certificat nastere dovedind ca a implinit fata 18 ani dar ea inca este la liceu urmand facultatea si fabrica mia ... (vezi toată discuția)