avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil

La intoarcerea din CIC postul a fost desfintat, dar s-a facut o alta propunere. Postul propus este sub cel avut initial, deci si salariul de incadrare este altul. In acest caz angajatorul poate sa imi scada salariul, sau este obligat sa il mentina pe cel vechi?

Va multumesc
Faceti cerere de reluare a activitatii,pe baza careia angajatorul va emite decizia de incetare a suspendarii contractului dvs. individual de munca cu data de 23 octombrie.
Cu aceeasi data ,daca exista si acordul dvs. vi se va intocmi un act aditional la cim,prin care se vor modifica :
1.clauza referitoare la functia de incadrare
2,clauza referitoare la durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
in sensul in care veti fi trecuta pe o alta functie decat cea trecuta in cim iar programul de lucru se va reduce de la 8 ore/zi si 40 ore/saptamana, la 2 ore/zi.si 10 ore/saptamana.
salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. Dupa c.i.c am dreptul sau obligatia de a ma reintoarce la vechiul loc de munca de la care am incetat activitatea cu 2 ani in urma?
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
Andra_daniela88, utilizator
Nu aveti acel drept..legea se refera la persoanele care sunt in activitate , nu la cele care au incetat activitatea.


Dupa concediu de crestere copil am dreptul sau obligatia de a ma reintoarce la vechiul loc de munca de la care am incetat activitatea cu 2 ani in urma?
Nu mai aveti acest drept ..cititi raspunsul anterior.

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la serviciu dupa cic Mara01 Mara01 Buna ziua! As avea urmatoarea intrebare: daca angajator propune angajatei care se intoarce la serviciu dupa CIC, un alt post cu un salariu mai mic decat cel pe ... (vezi toată discuția)
Concediere salariata la reintoarce din concediu crestere copil alina volari alina volari Buna ziua, O salariata este in concediu de crestere copil. Daca firma a trecut printr-un proces de fuziune in acest timp, a schimbat sediul social si a ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului la reinceperea activitatii dupa cresterea copilului mazilu_tica mazilu_tica la reinceperea activitatii dupa incheierea concediului de crestere a copilului[2009-2011] angajatorul imi propune semnarea unui act aditional cu 1 ora pe zi in ... (vezi toată discuția)