avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cale atac sentinta, data in urma rejudecarii dupa 6 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cale atac sentinta, data in urma rejudecarii dupa 6 ani

Reproduc sentinta ........... hotaraste majorarea pensiei de intretinere la care a fost obligat paratul prin sentinta de divort .... /2004 in favoarea minorului ...... ....., de la 25% din venitul minim pe economia nationala la 25% din venitul net realizat de parat conform contractului de munca nr ..... /2002 inregistrat la Fortele de Munca din (o tara UE) la data de .... /2002, pensia in noul cuantum urmand a fi achitata incepand cu data formularii cererii ..... /2004.
Este o sentinta data de prima instanta in anul 2010, confirmata in anul 2011 prin respingerea recursului de catre instanta superioara.

In prima instanta paratul nu a putut proba ca contractul de munca nu mai era in vigoare la data formularii cererii de majorarea a pensiei, dar a evidentiat acest fapt, cat si faptul ca oricum nu se mentioneaza vreun salar in acel contract, ca proba in copie a contractului prezentata de reclamanta este falsa (fara stampila si nr inregistrare Forte Munca) si ca exista o plangere penala impotriva reclamantei in acest sens. De asemeni, paratul a evidentiat faptul ca in acesti ani a platit pensia in cuantum superior celui stabilit prin sentinta de divort. A facut dovada venitului net realizat in 2010 si a venitului minim din tara UE in anul 2004 si a propus instantei doua alternative; stabilirea noului cuantum a pensiei in raport cu venitul net dovedit din anul 2010 s-au in raport cu venitul minim din tara UE in 2004 (avand in vedere inexistenta unui contract in vigoare). Dar instanta a dictat sentinta asa cum sa aratat mai sus.

Pt judecarea recursului s-a depus la dosar contractul in cauza (scos din arhiva) care arata fara nici o urma de indoiala ca a fost incheiat pe durata determinata, ca la data formularii cererii de majorare .... /2004 nu putea fi in vigoare, ca nu se mentioneaza salarul propus si ca proba reclamantei este un fals. S-a propus si instantei recurs sa foloseasca aceleasi referinte probate (venitul net in anul 2010, s-au venitul minim din tara UE in 2004) pt stabilirea cuantumului. Dupa diferite amanari instanta superioara a decis respingerea recursului.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters101235, utilizator
In toti acesti ani ati tinut legatura cu copilul? Este ciudat ca reclamanta a facut ce a vrut fara ca dvs. sa va opuneti.....
Am tinut legatura cu copilul prin telefon, internet si vizite timp de doua sapt pe timpul verii. A facut ce-a vrut pt ca pana in 2009 am avut incredere deplina in ea. S-a divortat in 2004 pt a se recasatori cu un student mai tanar cu 15 ani ca ea. Ea l-a intretinut (cu banii trimis de mine) si au un copil impreuna. M-am straduit sa mentin contactul cu copilul nostru si sa-i deranjez cat mai putin. Cand si-a terminat studiile si a inceput sa lucreze el a abandonat-o si a plecat cu alta femeie. Am continuat sa o sprijin moral si material, pana in 2009, cand am cerut sa facem partajul. Opozitia ei si vorbele vecinilor mi-au deschis ochii. Am aflat de procesul si sentinta de marire din 2004. Am angajat avocatul si am inceput sa fac investigatii. Asa am aflat ca cele doua imobile pe care trebuia sa le impartim la partaj, unul a fost trecut pe numele ei dupa divort ca bun propriu si celalat este pe numele mamei sale. Dar aceasta este alta poveste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
ContSters101235, utilizator
Din pacate nu va pot raspunde punctual datorita mesajelor consecutive si lungi. Daca eliminati mesajele citate ca sa fi incaput totul pe prima pagina, aveam raspunsul dv. in fata si pouteam sa va raspund.
Oricum, nu mai citati atatea mesaje intregi,e impotriva regulamentului de postare si a interesului dv. La fel si mesajele consecutive.

Nu am inteles cum anume ati demonstrat ca acel contract nu mai era de actualitate, nu ati precizat. NU mi-ati raspuns la o serie de nelamuriri.
Cat priveste sentinta, e o prostie. Depinde exact ce spune toata minuta, insa venitul net e una si venitul net din contractul x e alta.
O clarificare a dispozitivului ar fi fost tare buna.
V-am raspuns direct mai sus. Am prezentat ceea ce am putut gasi dupa 7 ani: contractul original. Asa instanta a vazut ca intr-adevar a fost incheiat in 2002, dar pe o durata determinata de doar 2 luni. L-am insotit de un extras din Monitorul Oficial cu legea care reglementeaza acest tip de contract si care arata ca se permite prelungirea lui doar o singura data fara ca durata totala maxima sa poata depasi 18 luni, socotite de la data incheierii. Deci este logic si se intelege ca in nici nu putea fi valabil in 2004, nici nu putea fi prelungit in 2004, fiind deja reziliat in 2003 prin efectul legii.
Sentinta este reprodusa exact cum a fost redactata. Fara motivare, fara clarificari. Singura precizare facuta de instanta este la stabilirea cuantumului de 25% si anume ca; se retine ca intr-adevar paratul mai are doi copii care au implinit 18 ani in 2003 si 2004, aflati in continuarea studiilor, dar paratul nu a facut dovada ca era obligat la intretinerea lor !!!!!!!!!!! (am prezentat si chitantele care probau ca m-am ocupat de intretinerea lor la liceu si facultate)
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
ContSters101235, utilizator

Va multumesc pt interes. V-am raspuns mai sus, direct pt d-voastra. Mai completez cu faptul ca am prezentat ceea ce am putut gasi dupa 7 ani: contractul original. Asa instanta a vazut ca intr-adevar a fost incheiat in 2002, pe o durata determinata de 2 luni. L-am insotit de un extras din Monitorul Oficial cu legea care reglementeaza acest tip de contract si care arata ca contractele pe durata determinata se pot prelungi doar o singura data fara ca durata totala maxima sa poata depasi 18 luni, socotite de la data incheierii. Deci este logic si se intelege ca acest contract in nici nu putea fi valabil in 2004 si nici nu putea fi prelungit in 2004,asa cum in mod gresit a inteles prima instanta, fiind deja reziliat in 2003 prin efectul legii.
Sentinta este reprodusa exact cum a fost redactata. Fara motivare, fara clarificari. Singura precizare facuta de instanta este in stabilirea cuantumului de 25% "se retine ca intr-adevar paratul mai are doi copii care au implinit varsta de 18 ani (in 2004) aflati in continuarea studiilor, dar paratul nu a facut dovada ca era obligat la intretinerea lor !!!!!!!!!!!" (desi am prezentat si chitantele care probau ca sunt un tata responsabil care nu a avut nevoie de vreo sentinta pt a-si intretine copii la liceu si facultate).


Asta ati scris dv. Am sters mesajul pentru ca cita din nou, inutil, mesajul meu anterior.

NU stiu ce a inteles prima instanta, inteleg ca discutati la nesfarsit, in mai multe subiecte, aceeasi idee. Un dosar intreg nu poate fi analizat aici, pe net. Mergeti la un avocat pentru chestiuni de finete de gen.
Deja cele aratate mai sus au schimbat putin situatia. Ba a fost pe 2 luni, ba s-a terminat in 2003 contractul ala... Ba contractul era intr-o tara UE, ba veniti cu legislatie din Monitorul Oficial referitor la acele contracte??... Nu mai inteleg nimic.

Sentinta nu poate avea 5 randuri, sentinta nu e reprodusa in intregime, poate doar minuta. Motivarea nu se afla in minuta.

Alte discuții în legătură

Executare sentinta civila majorare pensie ContSters101235 ContSters101235 Se poate pune in executare intr-o alta tara a UE asa sentinta de majorare a pensiei de intretinere, data de catre o instanta din Romania in anul 2011? Nu se ... (vezi toată discuția)
Pensie copiii dupa implinire 18 ani cuziamusia cuziamusia In 2011 sa rejudecat un proces majorare pensie intretinere minor incepand cu 2004 (sentinta din 2004 nu a fost pusa in executare, dar a fost casata in 2010) in ... (vezi toată discuția)
Chitanta de plata salarului (fluturas) cuziamusia cuziamusia Ce valoare probatorie are intr-un proces civil o chitanta de plata salarului, daca are pe ea doar semnatura celui care plateste (patronul), dar lipseste ... (vezi toată discuția)