avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Competenta instanta contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

Competenta instanta contestatie executare

Buna ziua,

Am o sentinta definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie pentru recuperarea cheltuielilor de judecata.

Executorul meu a facut din Bucuresti prin [banca] - centrala poprierea unui cont bancar al debitorului din Brasov din sucursala Brasov a bancii centrale.

Contestatia la executare a facut-o debitorul la Judecatoria sector 1 Bucuresti unde se afla sediul central al bancii si unde s-a efectuat executarea silita.

Instanta Judecatoriei sector 1 Bucuresti a invocat exceptia competentei teritoriale a contestatiei la executare. Am facut recurs si urmeaza a se judeca in noiembrie la Tribunalul Bucuresti.

Intrebarea care se pune este daca competenta judecarii contestatiei apartine de instanta din Bucuresti sau din Brasov?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:20, 5 Octombrie 2011
daca tertul poprit este [ banca] - centrala atunci competenta apartine J1, instanta care a si incuviintat executarea. au vrut sa scape de dosar :)
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea art.781(2) ncpc themis themis Art.781(2) NCPC dispune: [i](2) In cazul popririi pe conturile unei persoane fizice sau juridice, competenta apartine executorului judecatoresc al carui ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe raza sectorului 2 tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Judecatoria sector 2 a admis o incuviintare executari silite pe un contract de credit care il aveam intarziat, dar in incheierea de ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala executor miha13 miha13 Executorul este din alta localitate decat angajatorul meu. Eu am domiciliul in aceeasi localitate cu executorul. Daca imi schimb adresa de domiciliu in ... (vezi toată discuția)