nimar a scris:
Adresati o noua cerere catre GF in baza legii 544/2004(a) sa vi se comunice rezultatele constatate in urma plangerii formulate de dvs. .Se ascund atat de bine, zic ei (n.r. GF) ....Nu-i bai ...... cititi cu atentie legea 554/2004(a)
Cred ca ati vrut sa scrieti Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Parerea mea este ca, intr-adevar, aceste informatii pot fi solicitate in temeiul acestui act normativ. Informatiile exceptate de la liberul acces al cetatenilor sunt prevazute expres si limitativ la art. 12 din Legea nr. 544/2001. Daca cei de la Garda Financiara refuza comunicarea masurilor dispuse, puteti sa-i actionati in judecata la tribunal pentru refuz comunicare informatii de interes public.
Sa va spun un secret. :)
Daca solicitati Corpului de Control al Primului Ministru al Romaniei sa va comunice actele incheiate in urma controlului efectuat in ministerul X, acesta vi le comunica. Garda Financiara nu este mai presus decat Corpul de Control al Primului Ministru.
Daca exista prevederi cu caracter special, care deroga de la prevederile Legii nr. 544/2001, as fi bucuroasa sa le aflu si eu.