avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este obligata Garda Financiara sa comunice masurile ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este obligata Garda Financiara sa comunice masurile dispuse in urma sesizarii?

Buna ziua, in data de 18.08.2011 am facut o reclamatie la Garda Financiara, prin care reclamam constructorul ca a facut evaziune fiscala.
In baza a doua contracte incheiate cu respectiva persoana juridica, am achitat suma de 100.000 lei pe parcursul unui an de zile, singurele documente erau chitante de mana, semnate de administratorul societatii, prin care recunoaste plata de catre noi si incasarea sumelor aferente contractelor semnate intre noi.
Al doilea contract a fost incheiat,semnat si stampilat in numele firmei,desi acelasi administrator suspendare firma prin Camera de Comert.
Am semnalat acest fapt Garzii financiare ca firma s-a sustras la plata imp.profit si a TVA, si singura comunicare din partea GF a fost un raspuns de genul; "am efectuat verificari aasupra aspectelor reclamate..... si in urma controlului au fost luate masuri conf. normelor legale in vigoare"
Intrebarea mea este: Rezultatele reale ale controlului efectuat de GF constituie secret de serviciu, deoarece cei de la GF mi-au comunicat ca nu pot dezvalui masurile concrete pe care le-au luat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:55, 25 Octombrie 2011
pentru ca Garda nu are nici o obligatie fata de dvs. Constatand fapta, obligatia ce se va stabili in sarcina societatii incriminate/cercetate, va fi catre bugetul de stat...
Avocatii... ne mananca ficatii ... ehhheeeee ...
Adresati o noua cerere catre GF in baza legii 544/2004(a) sa vi se comunice rezultatele constatate in urma plangerii formulate de dvs. .Se ascund atat de bine, zic ei (n.r. GF) ....
Nu-i bai ...... cititi cu atentie legea 554/2004(a).
Siguuuurrr vor refuza in continuare sa va raspunda, invocand vreo lege interpretata de ei in acest sens,... totusi nu renuntati chematii in instanta si obligatii sa va rasunda tuturor solicitarilordvs. .
Succes.
nimar a scris:
Adresati o noua cerere catre GF in baza legii 544/2004(a) sa vi se comunice rezultatele constatate in urma plangerii formulate de dvs. .Se ascund atat de bine, zic ei (n.r. GF) ....Nu-i bai ...... cititi cu atentie legea 554/2004(a)

Cred ca ati vrut sa scrieti Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

Parerea mea este ca, intr-adevar, aceste informatii pot fi solicitate in temeiul acestui act normativ. Informatiile exceptate de la liberul acces al cetatenilor sunt prevazute expres si limitativ la art. 12 din Legea nr. 544/2001. Daca cei de la Garda Financiara refuza comunicarea masurilor dispuse, puteti sa-i actionati in judecata la tribunal pentru refuz comunicare informatii de interes public.

Sa va spun un secret. :)
Daca solicitati Corpului de Control al Primului Ministru al Romaniei sa va comunice actele incheiate in urma controlului efectuat in ministerul X, acesta vi le comunica. Garda Financiara nu este mai presus decat Corpul de Control al Primului Ministru.

Daca exista prevederi cu caracter special, care deroga de la prevederile Legii nr. 544/2001, as fi bucuroasa sa le aflu si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de constatare este act administrativ? kem kem In data de 21.01.2011 Garda Financiara a efectuat un control inopinat la un punct de lucru al societatii aflat in alt judet. Obiectul controlului a constat in ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal control de fond la institutie publica smari smari Buna ziua! sunt angajata intr-o institutie publica , si ulterior retragerii atributiilor de manager de zona, am solicitat control de fond , in vederea ... (vezi toată discuția)
Informatii de interes public URIAS URIAS Buna ziua, am solicitat unei primarii comunicarea contractului de vanzare cumparare incheiat intre aceasta si o persoana fizica. Primaria a refuzat. Sunt ... (vezi toată discuția)