avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces cu asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces cu asociatia de locatari

Buna ziua,
Asociatia de proprietari m-a dat in judecata pt neplata intretinerii in val. de 1200 lei.
Primul termen il avem pe 1 noiembrie. Intre timp, eu am achitat integral suma restanta si in plus si penalitatile aferente . Va rog sa imi spuna cineva (un avocat, poate), acum ce ar trebui sa fac eu ca sa se inchida de la sine judecata , deoarece nu mai e de actualitate, avand in vedere ca m-am achitat la zi ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:11, 6 Octombrie 2011
1.Va prezentati la primul termen cu dovada platii urmand ca instanta sa ia act de stingerea obligatiei si sa declare cauza inchisa.
2.Asociatia se poate prezenta si invoca stingerea debitului si renuntarea la pretentii.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
buna ziua (din nou)
-dar daca nu m-as prezenta si in loc de asta as depune o intampinare inaintea termenului , in care sa anexez dovada platii si sa solicit stingerea cauzei, credeti ca ar fi vreo problema?
(nu m-as duce pe acolo,....) iar pe citatie vad ca scrie ca "in caz de neprezentare a partilor, acestia tr sa depuna cu cel putin 5 zile inainte o intampinare in care sa motiveze...."
multumesc
Este bine si asa. Depuneti intampinarea cu dovada platii la registratura judecatoriei.
Este posibil ca si asociatia sa faca acelasi lucru, urmand ca instanta sa respinga actiunea asociatiei... Am avut si noi niste cazuri asemanatoare. Vedeti cum negociati cheltuielile de judecata - pentru ca asociatia a cheltuit o anumita suma cu avocatul si chiar daca procesul nu a continuat, vina va apartine. Este posibil ca asociatia sa nu fi avut avocat si atunci este mai bine... Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de proprietari deeaforu deeaforu Buna ziua, As avea o intrebare legata de un proces cu asociatia de proprietari. Am fost dati in judecat pt neplata datoriilor si am primit o citatie de ... (vezi toată discuția)
Formulare intampinare janiela janiela Buna ziua, Va rog, ma puteti ajuta cu o idee asupra modului de formulare a unei intampinari intr-un proces cu asociatia de locatari? Este vorba despre neplata ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere/cheltuieli de judecata Sorin002 Sorin002 Buna ziua, In apartamentul cumparat de mine si sotia mea a locuit, timp de 4 ani, fiica noastra. In ultimul an a acumulat datorii la intretinere mari, de ... (vezi toată discuția)