avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie la furnizor telefonie mobila-plata esalonata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie la furnizor telefonie mobila-plata esalonata

Am fost client al companiei de telefonie mobila...... multi ani, in urma unor neintelegeri legate de o extraoptiune si mai multe convorbiri internationale am de platit o factura in suma de 248 RON. Suma pe care eu nu o pot plati integral, pana la data pe care mi-au dat-o dansii, respectiv 30 Oct. a.c. Am solicitat o reesalonare a datoriei, dar dansii nu accepta acest lucru, spunandu-mi ca daca nu voi plati suma voi fi actionata in judecata. Ultima plata a facturilor s-a facut in data de 19/07/2011.
Intrebarea mea este ce se poate face in aceasta situatie avand in vedere ca nu au trecut 90 de zile de la ultima plata a facturii. In cazul in care voi fi actionata in judecata si cu siguranta compania v-a castiga procesul poprirea mi se va pune pe salariu sau ce se v-a intampla . Stiu ca voi fi nevoita la un moment dat sa platesc si cheltuieli de judecata.
Rugamintea mea mare este daca am vreo optiune privind plata acestei facturi esalonat. Doresc acest lucru deoarece sunt unic intretinator de familie iar venitul meu este de 743 Ron/ luna.
Cel mai recent răspuns: acasa@moucha.org , utilizator 22:12, 7 Octombrie 2011
Plata esalonata a sumei datorate trebuie sa fie acceptata de creditor.Daca acesta nu este de acord,cu siguranta va demara executarea silita impotriva dumneavoastra(pe bunuri si surse de venit).Va sfatuiesc sa achitati,periodic,cat va puteti permite insa sa nu taraganati prea mult pentru ca nu veti mai scapa de datorii intrucat se vor adauga penalitati.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Din practica, va pot spune ca toate companiile de telefonie mobila au aceeasi procedura cu creditele de incasa, in sensul ca nu accepta esalonari si dau termene limita, insa va pot spune ca sigur nu va va actiona in judecata decat foarte tarziu (cel putin 2 luni de la data de 30 oct., timp in care veti mai primi telefoane der la ei in incercarea de a-si recupera creditul pe cale amiabila). Intre timp asa cum a spus si xerex aveti timp sa platiti in 2 chiar si 3 luni si nu veti fi actionata in judecata daca ei vad ca platiti suma esalonat.
Si eu am avut un asemenea meci cu furnizorul meu de telefonie mobila deoarece mi-a comunicat ca intr-o anume luna am descarcat pe telefonul mobil jocuri facturate la suma de 650 lei.Am purtat cu ei o corespondenta intensa,repetandu-le tot timpul ca nu le voi plati niciun leu deoarece la 65 de ani cat aveam atunci inca nu dadusem in mintea copiilor.M-au amenintat cu justitia,etc,dar nu am cedat si,pana la urma si-au luat seama si m-au lasat in pace.Toti sunt niste pungasi in tara asta;nu stiu de unde sa mai ciupeasca ceva parale.deh,fudulia cu gresie si termopane costa,nu gluma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata abonament telefonic CAMI11 CAMI11 tatal meu a avut abonament telefonic la o firma de telefonie mobila in anul 2007 in anul 2009 ,in luna oct.ia venit o fcatura de 500 ron ,si sa solicitat ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita monalisa-daniela monalisa-daniela buna ziua..mi`am facut abonament la cosmote anul trecut iar din octombrie nu am mai putut sa il platesc..de ceva timp ma suna cei de le eosksi si imi izc k ... (vezi toată discuția)
Neplata facturii de telefonie mobila Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Contractul de telefonie mobila a expirat in ianuarie 2010 si apoi s-a prelungit pe cale tacita. In luna Mai 2010, am contactat telefonic operatorul de ... (vezi toată discuția)