Bună ziua.
Am solicitat primăriei pe raza cărea este terenul agricol care a aparținut părinților mei, (aceștia sunt decedați) , copiile xerox ale unor documente gen: cerere de punere în posesie, copia filei din registrul agricol vechi și nou, anexa cu hotărârea comisiei de aprobare a terenului agricol la Legea nr. 18/1991 în vederea deschiderii unei acțiuni de revendicare a terenului agricol ne aprobat de comisia respectivă, iar aceasta (primăria) a refuzat să-mi elibereze aceste documente.
Cum aș putea să oblig primăria să îmi elibereze aceste documente, deoarece am impresia că aceasta ascunde ceva și aș dorii să aflu, înaintea intentării procesului?.
MULȚUMESC:
refuzul autoritatii poate fi atacat in instanta de contencios administrativ, este singura cale legala. solicitati si daune cominatorii ptr fiecare zi de intirziere in executarea obligatiei.
Dacă m-aș adresa Prefecturii, aceasta nu ar putea să oblige Primăria, ca să evit un proces care este de durată și care este legea care îmi dă acest drept, de acces la aceste documente
prefectura nu poate obliga primaria sa se conformeze decit prin instanta de judecata. nu va dauneaza sa reclamati la prefectura, nu aveti ce pierde insa din experienta mea practica tot instanta va solutiona problema. Primarii sunt foarte incapatinati cind este vorba de lg 18 si restul legilor privind terenuri.