avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită firme de recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

firme de recuperare

in 2008 am facut un abonament la [ editat] ,spunea in contract ca nu pot vorbi mai mult de 70ron,dar cind mi.a sosit factura ...surpriza 700ron.am sunat la ei si mi.au spus ca m.au lasat sa vorbesc de 700 de ron pentru ca au avut incredere in mine!!! nu am platit factura respectiva.acum a aparut o firma de recuperare care spune ca am de plata 3000ron,le.am platit 1000ron,dar suma nu scade deloc,acum imi spun ca trebuie sa platesc 500ron casa nu imi mai creasca dobinda,si dupa aceasta plata imi vor face un grafic de esalonare! oameni buni ce e de facut,va rog ajutatima cu un sfat ,cum procedeaza astia ajung sa ma omor ca niciodata datoria mea nu scade.X-(
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:21, 6 Octombrie 2011
datoria este prescrisa astfel ca in afara sa va sune la telefon nu mai pot face nimic. Ati gresit cind ati platit cei 1.000 ron insa acum nu mai are rost sa platiti suplimentar.
spuneti-le ca datoria este prescrisa si sa va lase in pace. chiar daca ati achitat 1.000 ron prescriptia nu se mai pote intrerupe ptr simplul fapt ca era deja implinita.
va multumesc pentru raspuns,dar in momentul scrieri textuli,am gresit data contractului.nu este 1998 ci este 2008!totus ce pot face pentru ca asa cum procedeaza astia este ...tilharie!!!!
Nu ati gresit, ati scris 2008 si in primul mesaj.
Inainte de a-i eticheta pe altii ar fi bine sa va puneti dv. o eticheta fata de modul cum ati respectat contractul.
eu nu etichetez stimate domn!eu intreb daca este corect in momentul cind esti anuntat ca ai o datorie de 3000ron,platesti 1000ron,dupa care ti se spune ca tot aceias suma o ai de plata!!!!
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
vladut75, utilizator
vladut75 a scris:

eu nu etichetez stimate domn!eu intreb daca este corect in momentul cind esti anuntat ca ai o datorie de 3000ron,platesti 1000ron,dupa care ti se spune ca tot aceias suma o ai de plata!!!!

Dvs. contestati cuantumul debitului...
Aveti dreptate, nu prea este corect.Dvs. aveati o datorie de 3000 ron, platiti 1000 ron si...datoria este tot de 3000 ron...

Presupunand faptul ca am inteles ideea, pot sa va spun ca, jurisprudenta-in materie a statuat, in spete similare, faptul ca, penalitatile nu pot depasi jumatatea c/valorii debitului.Daca se intampla acest lucru, sau s-a intamplat, modalitatea de calcul/percepere a sumelor ce depasesc, sa zicem 950 ron, sunt nelegale.

Ati achitat deja intreaga datorie.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii mai vechi de 10 ani la firme de recupeare! Danissia Danissia Am avut se pare doua restante de plata la un card de credit si la un credit. Am achitat creditele insa se pare ca m.au scos restanta cu inca o rata sume care ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie Adriana241971 Adriana241971 Dacă eu locuiesc la actuala adresa din 2016 si persoana care a locuit inainte a avut datorii la asociatie ,ținând cont că eu plătesc lunar cheltuielile ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita Danycorason08 Danycorason08 Buna ziua am nevoie si eu de un sfat urgent ptr situatia in care ma aflu . In anul 2007 am facut un credit la o banca adica sotul meu dar apar si eu ca si ... (vezi toată discuția)