avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Snc
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Snc

Buna ziua. Am si o intrebare. Tatal meu a infintat un SNC in 1994. In 1997 decedat. Zilele trecute am primit de la o firma o instiintare cum ca SNC-ul tatalui meu datoreaza firmei respective ( cu care a facut afaceri acum 17 ani) o suma mare de bani. Care sunt obligatiile mele fata de aceasta firma? Un SNC in ce conditii poate fii inchis?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:20, 9 Octombrie 2011
Termenul de prescriptie a dreptului la actiune al creditorului impotriva debitorului care nu si-a achitat datoria la scadenta este termenul de drept comun in materie de obligatii comerciale, respectiv 3 ani. Acelasi termen de 3 ani, este prevazut de lege si pentru prescriptia dreptului de a cere executarea silita a hotararilor judecatoresti sau a titlurilor executorii obtinute impotriva debitorului rau platnic. Daca timp de 3 ani de la scadenta creditorul nu a luat nici o masura pentru recuperarea creantei, nu mai poate apela la instantele judecatoresti. Va poate da in judecata, dar va puteti apara invocand exceptia prescriptiei dreptului material la actiune.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Dupa decesul tatalui a preluat cineva dintre mostenitori partile sociale? Avand in vedere ca e vorba de o SNC unde nu poate fi un singur asociat, ce spun ceilalti?
Eu inteleg ca dansul este celalalt asociat, fiind fiul decedatului. De aceea a si apelat la noi.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clienti neincasati ramocyp ramocyp Societatea are clienti neincasati mai vechi de 3 ani pentru care nu s-au luat masuri in vederea incasarii. Se poate recupera valoarea creantelor de la ... (vezi toată discuția)
Datorii prescrise ellamihaela85 ellamihaela85 dupa cit timp se prescrie o datorie?(telemobil)? (vezi toată discuția)
Executare silita si contaminarea creditelor marystelv marystelv Am un credit de nevoi personale din 2007 la banca P. Apoi in 2008 am facut un credit ipotecar la banca VB . In prezent cele doua rate insumate au valoarea ... (vezi toată discuția)