Buna ziua. Am si o intrebare. Tatal meu a infintat un SNC in 1994. In 1997 decedat. Zilele trecute am primit de la o firma o instiintare cum ca SNC-ul tatalui meu datoreaza firmei respective ( cu care a facut afaceri acum 17 ani) o suma mare de bani. Care sunt obligatiile mele fata de aceasta firma? Un SNC in ce conditii poate fii inchis?
Termenul de prescriptie a dreptului la actiune al creditorului impotriva debitorului care nu si-a achitat datoria la scadenta este termenul de drept comun in materie de obligatii comerciale, respectiv 3 ani. Acelasi termen de 3 ani, este prevazut de lege si pentru prescriptia dreptului de a cere executarea silita a hotararilor judecatoresti sau a titlurilor executorii obtinute impotriva debitorului rau platnic. Daca timp de 3 ani de la scadenta creditorul nu a luat nici o masura pentru recuperarea creantei, nu mai poate apela la instantele judecatoresti. Va poate da in judecata, dar va puteti apara invocand exceptia prescriptiei dreptului material la actiune.
Dupa decesul tatalui a preluat cineva dintre mostenitori partile sociale? Avand in vedere ca e vorba de o SNC unde nu poate fi un singur asociat, ce spun ceilalti?
Eu inteleg ca dansul este celalalt asociat, fiind fiul decedatului. De aceea a si apelat la noi.:)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Clienti neincasati
ramocyp
Societatea are clienti neincasati mai vechi de 3 ani pentru care nu s-au luat masuri
in vederea incasarii. Se poate recupera valoarea creantelor de la ... (vezi toată discuția)