avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Clienti neincasati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Clienti neincasati

Societatea are clienti neincasati mai vechi de 3 ani pentru care nu s-au luat masuri
in vederea incasarii. Se poate recupera valoarea creantelor de la administratorul societatii daca acesta este de acord?
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 21:57, 12 Noiembrie 2012
Termenul de prescriptie a dreptului la actiune al creditorului impotriva debitorului care nu si-a platit datoria la scadenta este termenul de drept comun in materie de obligatii comerciale e de 3 ani.

Tot de 3 ani este si termenul prevazut de lege si pentru prescriptia dreptului de a cere executarea silita a titlurilor executorii - hotarari judecatoresti, contracte autentice ,obtinute impotriva debitorului rau-platnic.
Se poate recupera valoarea creantelor de la administratorul societatii daca acesta este de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Snc Stalex Stalex Buna ziua. Am si o intrebare. Tatal meu a infintat un SNC in 1994. In 1997 decedat. Zilele trecute am primit de la o firma o instiintare cum ca SNC-ul tatalui ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita degetel1 degetel1 Executare silita Groupama asigurari Buna ziua In 2008 am luat un credit cu buletinul la care am platit 1 an si cateva luni dupa care nu am mai reusit sa-l ... (vezi toată discuția)
Acte autentice-7 ContSters221975 ContSters221975 am un contract de imprumut cu garantie imobiliara si inainte cu o saptamana de implinirea termenului de prescriptie de 3 ani debitorul a achitat 10% din debit ... (vezi toată discuția)