avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Ce e de facut cu ... noi ???
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Ce e de facut cu ... noi ???

Scriu aceste randuri intrigata fiind, de toate discutiile din ce in ce mai dese, din diverse tari, discutii defaimatoare la adresa noastra, a romanilor.
Mai scriu aceste randuri, exprimand punctul de vedere al unui roman care a trait ceva ani intr-o alta tara si care a simtit "pe pielea" lui ce inseamna sa fii roman ...
Ei bine, nu e deloc placut sa fii roman si sa traiesti pe alte meleaguri! Oricat de bine ai fi integrat in acea societate, oricat de bine intentionat ai fi si oricat de minunat ai parea la prima impresie, aceasta va fi schimbata instant odata cu aflarea acestui "amanunt" - CA ESTI ROMAN !!!
M-am tot intrebat de ce ??? asta bineinteles la inceput (in primele luni), pentru ca am aflat repede raspunsul !
Raspunsul a venit la inceput, prin intermediul stirilor tv in care nu cred sa fi fost saptamana in care romanii sa nu aiba o rubrica "rezervata" la capitolul infractiuni:(
Apoi am auzit destule afirmatii in diverse discutii, cum ca ar fi bine de ocolit romanii pentru ca sunt cunoscuti ca spargatori de case :( Cu timpul am intalnit si alti romani si iar am fost dezamagita vazand ca acesti romani, in loc sa promoveze imaginea noastra, ei o tavaleau prin cea mai mare mizerie si cu o indarjire inspaimantatoare... :( atunci mi-am dat seama ca patriotismul nu are nimic in comun cu romanii plecati ....pacat !
Astfel, capatand experienta in a vietui in acea tara, am invatat ca mai bine ma feresc sa mai spun (cu atata mandrie cu care o faceam la inceput !) ce nationalitate am .... :(
Astfel m-am intors in tara, si pot spune ca unul dintre motivele majore pentru care am facut aceasta alegere, a fost cu siguranta acest gust amar . Ajunsa aici, am avut un sentiment de usurare si o bucurie nespusa ca sunt iasrasi "printre ai mei".
Sunt intrebata adesea daca nu regret ca am revenit in tara, si chiar par pentru anumite persoane de neinteles (adica cum ??? la ce ai venit aici ???) dar raspunsul meu este NEVER AGAIN :)
Totusi CE E DE FACUT CU NOI ????
Gresim chiar atat de mult NOI in actiunile noastre si ca urmare suntem catalogati astfel ???
Ne lipseste cu totalitate patriotismul ???
Nu cumva autoritatile ar trebui sa intervina mai dur si mai prompt pentru a apara imaginea noastra ???
Ce ne facem cu toti cei care merg la furat (stiti la care ma refer si sunt muuuulti, credeti-ma !!!) si creeaza o alta imagine a adevaratului roman ???
Deci ??? B-)
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:29, 10 Octombrie 2011
Pana cand democratia, in tara noastra, nu va fi intretinuta de dictatura legii, ca pe la altii, nu se va schimba nimic. Legi avem, din pacate nu se prea aplica, alteori unii sunt deasupra legii.
Democratia, civilizatia din vest exista pentru ca legile sunt respectate, mult mai mult decat la noi. Sigur, nici ei nu sunt perfecti, despre noi (democratia noastra) ce sa mai vorbim?
Autoritatile nu pot face mai mult decat noi, romanii, ca indivizi, intru apararea imaginii.
Pot, in schimb, sa-si faca treaba pentru care sunt bugetate. Pot sa aplice cu consecventa legile asa cum sunt ele emise. Aici, in tara, mai e mult de facut.

Nu se poate cere strainilor, ar fi o utopie, sa nu ne judece asa cum o fac, pentru ca prea au patit-o cu unii dintre conationalii nostri si macar daca ar fi fost putini! Dar sunt multi pe care i-a atras bogatia din vest pentru a-si face mendrele acolo.
Omul de rand de-acolo, ca si de-aici, daca o pateste o data, va fi tentat sa generalizeze. Asa facem si noi cu minoritarii nostri, nu?
Deci inainte de a-i infiera pe altii ca ne judeca sa vedem cum facem noi sa nu mai generalizam si sa-i amestecam pe toti in aceeasi oala.
Vorba proverbului: "ce tie nu-ti place, altuia nu face".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Printul charles a sustinut la bucuresti un „discurs rar”, dupã cum a remarcat presa internaþionalã. a vorbit despre dragostea sa pentru românia si poporul român legalmgm legalmgm „Românii au multe motive de mândrie”, a mai spus Prinţul Charles în discursul său, „iar această mândrie ar trebui să vă determine ... (vezi toată discuția)
Referitor la cine isi bate joc de noi?... bv19cip bv19cip Pai noi ne batem joc de noi insine ca le permitem la mizeriile si la nesatulii astia sa faca ce vor cu noi si cu banii nostrii!! Trebuie sa nu mai fim lasi si ... (vezi toată discuția)
Intrebare- mandat aducere martor mather mather cum este posibil ca avocatul sotului pirit in procesul de divort sa fie de acord cu aducerea silita cu jandarmi a unei martore a piritului cind aceasta est ... (vezi toată discuția)