Am un copil dintr-o relatie extraconjugala, care are acum 5 ani. Copilul este pe numele meu,insa l-am incredintat mamei sale,cu drept de vizita. Prin instanta,s-a hotarat permisiunea de a lua copilul la mine 2 zile de Sarbatorile de Paste, 2 zile de Craciun si 10 zile in vacanta de vara. Mama copilului lucra in strainatate,copilul ramanand cu bunicii materni,care mi-au interzis sa-l iau de la domiciliul lor. In prezent, am vrut sa-l vizitez,si bunicii copilului mi-au zis ca e in strainatate cu mama sa.
Pana in prezent,am platit pensia alimentara stabilita legal,insa banii ajung la bunici si nu la copil. As dori sa stiu daca exita vreo cale legala de a depune banii copilului intr-un cont pe numele sau,sau trebuie sa platesc in continuare,desi ma priveaza de dreptul de a-l vedea.
Va multumesc!
Daca nu puteti vedea copilul si el este in tara, puteti face plangere penala. Daca fiul dvs este in strainatate, plangerea e ineficace si probabil se va da o solutie de neincepere, caz in care ar fi de schimbat programul, sau , de scris intr-o noua hotarare ca aveti incuviintarea ca pe perioada programului sa insotiti copilul din strainatate in Romania.
In ce priveste pensia, dvs o platiti pe numele mamei copilului, iar bunicii au procura sa o ridice, probabil. Nu are importanta daca bancnota ce o trimiteti dvs cu seria....ajunge la copil, ci ca dvs va faceti datoria si o trimiteti. Cu mici exceptii, pensia de intretinere platita de un parinte, nu ajunge nici pentru jucariile unui copil, din pacate. Mergeti in strainatate si va vizitati copilul. Daca nu stiti unde, trimiteti o notificare catre sotia dvs - unde se duc banii se va duce si notificarea - spuneti-i sa va indice adresa unde se afla copilul. In caz contrar, mergeti la politie.