avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am un copil dintr-o relatie extraconjugala, care are acum 5 ani. Copilul este pe numele meu,insa l-am incredintat mamei sale,cu drept de vizita. Prin instanta,s-a hotarat permisiunea de a lua copilul la mine 2 zile de Sarbatorile de Paste, 2 zile de Craciun si 10 zile in vacanta de vara. Mama copilului lucra in strainatate,copilul ramanand cu bunicii materni,care mi-au interzis sa-l iau de la domiciliul lor. In prezent, am vrut sa-l vizitez,si bunicii copilului mi-au zis ca e in strainatate cu mama sa.
Pana in prezent,am platit pensia alimentara stabilita legal,insa banii ajung la bunici si nu la copil. As dori sa stiu daca exita vreo cale legala de a depune banii copilului intr-un cont pe numele sau,sau trebuie sa platesc in continuare,desi ma priveaza de dreptul de a-l vedea.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 21:24, 6 Octombrie 2011
pentru banii nu aveti o solutie insa pentru faptul ca nu va lasa sa vizitati copilul se poate face plangere penala
Daca nu puteti vedea copilul si el este in tara, puteti face plangere penala. Daca fiul dvs este in strainatate, plangerea e ineficace si probabil se va da o solutie de neincepere, caz in care ar fi de schimbat programul, sau , de scris intr-o noua hotarare ca aveti incuviintarea ca pe perioada programului sa insotiti copilul din strainatate in Romania.
In ce priveste pensia, dvs o platiti pe numele mamei copilului, iar bunicii au procura sa o ridice, probabil. Nu are importanta daca bancnota ce o trimiteti dvs cu seria....ajunge la copil, ci ca dvs va faceti datoria si o trimiteti. Cu mici exceptii, pensia de intretinere platita de un parinte, nu ajunge nici pentru jucariile unui copil, din pacate. Mergeti in strainatate si va vizitati copilul. Daca nu stiti unde, trimiteti o notificare catre sotia dvs - unde se duc banii se va duce si notificarea - spuneti-i sa va indice adresa unde se afla copilul. In caz contrar, mergeti la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama refuza pensia alimentara Cristin3 Cristin3 Buna ziua, S-a obtinut hotarare judecatoareasca cu drept de vizita si plata unei pensii alimentare. Am platit lunar, dar mama refuza sa primeasca pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ildikogabriela ildikogabriela va rog din suflet sami spuneti daca sotul meu are un copil din prima casatorie dupa care plateste o pensie de intretinere,si copilul este plecat in spania cu ... (vezi toată discuția)
Plecare in străinătate Mara32 Mara32 Dacă bunici copilului meu minor au drept de vizita prin hotărâre judecătorească , iar fostul meu soț e decedat am voie sa părăsesc țara fata accordul ... (vezi toată discuția)