avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare Apartament.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare Apartament.

Buna seara. Sunt coproprietar al unui apartamen,impreuna cu fica mea de 17 ani. De comun acord, dorim sa-il vindem. Intrebarea mea este: Daca la semnarea precrontractului de vanzare, este nevoie de curator? Sau numai la semnarea vanzari ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iliany , utilizator 21:30, 6 Octombrie 2011
Precontractul nu este un act de dispozitie, insa avand in vedere ca fiica dvs semneaza si ea acel precontract, care ar putea avea anumite clauze oneroase si pentru vanzatori, trebuie incuviintarea curatorului desemnat special de autoritatea tutelara.
Fetita are capacitate restransa de exercitiu si la semnarea precontractului cat si la a contractului, daca nu a implinit 18 ani.Deci, trebuie. In masura in care antecontractul nu il faceti la notariat,nu aveti nevoie. Daca mergeti la notariat, intrebati inainte, dar firesc este sa aiba la ambele acte.
Multumesc. am fost la autoritatea tutelara, impreuna cu curatorul, si ne-au spus ca dureaza 30 de zile, eliberarea actelor. Ne-au cerut suma vanzari apartamentului. Nu stim inca care va fi exacta. Avem o oferta, daca am acceptao ar trebui sa mergem luni la notar. Cum se procedeaza mai exact?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Maria-Nicole Maria-Nicole Buna ziua. As dori sa aflu daca un copil de 15 ani are dreptul la semnatura pt succesiunea dupa tatal decedat. Va rog din suflet sa-mi raspundeti urgent pt ca ... (vezi toată discuția)
La un act vanzare-cump.imobiliar, poate sa fie cumparator un tanar de 17 ani ? valgovid valgovid Urmeaza sa incheiem un C.V.C. a unui teren itravilan, intrebarea este cea din titlu. Am dori ca fiul nostru, ce are acum varsta de 17 ani sa fie trecut in ... (vezi toată discuția)
Mostenire Betea Betea Avem un imobil pe care vrem sa il dam celor 2 copii de 12 si 14 ani. Daca se poate ca ei sa fie proprietari si prin ce acte ? (vezi toată discuția)