Am urmatoarea situatie:
-am incheiat un contract de leasing financiar in iul 2008, obiectul contractului: Autoturism
- in Iun 2011 s-a achitat penultima rata
- in Iul 2011 se face un Act Aditional la contractul de leasing prin care utilizatorul cedent(firma) cedeza toate drepturile si oblig. catre utizator cesionar- PERSOANA FIZICA(un asociat) si firma de leasing ii factureaza ultima rata pe care o si achita
Intrebare:
Din punct de vedere contabil aceasta cesiune constituie o livrare de bunuri, (trebuie sa se intocmeasc factura? cu valoare ratelor pe care la achitat firma) sau se scoate efectiv din gestiune?
Va multumesc:">
Asadar sa facturez masina la valoarea neamortizata sau la voloarea de piata sau la totalul ratelor( ceea ce nu mi se pare corect cum am zis mai sus)???#-o
Ultima rata ce a mai ramas de achitat dupa cesiune a fost facturata catre persoana fizica.
In cazul vanzarii autoturismului, valoarea de vanzare trebuie sa fie valoare de piata. Acesta se poate vinde sub valoarea ramasa de amortizat, daca la momentul vanzarii se demonstreaza cu documente justificative ca pentru autoturismele de tipul respectiv (marca, vechime etc.) pretul de vanzare este un pret de piata. Factura o veti intocmi cu TVA,
Leasing auto
alina240
Buna ziua,
In calitate PJ am achizitionat un autoturism in leasing. Inca nu a expirat perioada contractuala si mai am cateva rate de platit. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Leasing operational
ioanaep
Buna ziua,
In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)