avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... cesiune leasing financiar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

cesiune leasing financiar

Am urmatoarea situatie:
-am incheiat un contract de leasing financiar in iul 2008, obiectul contractului: Autoturism
- in Iun 2011 s-a achitat penultima rata
- in Iul 2011 se face un Act Aditional la contractul de leasing prin care utilizatorul cedent(firma) cedeza toate drepturile si oblig. catre utizator cesionar- PERSOANA FIZICA(un asociat) si firma de leasing ii factureaza ultima rata pe care o si achita
Intrebare:
Din punct de vedere contabil aceasta cesiune constituie o livrare de bunuri, (trebuie sa se intocmeasc factura? cu valoare ratelor pe care la achitat firma) sau se scoate efectiv din gestiune?
Va multumesc:">
Cel mai recent răspuns: Trancio , utilizator 21:21, 4 Noiembrie 2011
Nu am cum sa demonstrez valoarea de piata a bunului(doc. justificative) asa ca voi factura la valoarea ramasa de amortizat astfel?
461=%
7583
4427
%=213
6583
281
deci nu va fi o prpblema faptul ca nu am facturat ratele achitate avand in vedere ca acestea nu sunt egale cu valoarea reala.?

Va multumesc mult
"aveti nevoie de factura de vanzare a autoturismului"

imi cer scuze,dar cum poate vinde un bun ce nu-i apartine?...si mai departe:

"Nici nu veti mai fi in posesia bunului"
"valoarea de piata la acest moment"-sunt foarte interesat de situatia aceasta.Imi puteti furniza,va rog,o referinta legala in afirmatia dumneavoastra?
va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing auto alina240 alina240 Buna ziua, In calitate PJ am achizitionat un autoturism in leasing. Inca nu a expirat perioada contractuala si mai am cateva rate de platit. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Leasing operational ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea unor sume achitate cu titlu de avans in baza unui antecontract de vanzare victor_dutu victor_dutu Bună ziua! Vă supun atenției următoarea speță: O societate (S.R.L.) are încheiat un contract de leasing pentru un autoturism. Au mai rămas de ... (vezi toată discuția)