Buna seara,
Sotul meu a fost dat in judecata in luna februarie pt ca inregistram resante la intretinere.Restantele erau in suma de 1900 lei plus 600 lei penalizari pt intarzierea platii.Intre timp am aflat de legea 175/2010,legea penalizarilor care prevede ca daca pana la data de 15 iulie 2011 se achita integral restantele ,suntem scutiti de plata penalizarilor,cu conditia ca venitul pe membru de familie sa nu depaseasca 1000 lei,conditie pe care o indeplinim.Ne-am luat angajament scris ca o sa platim intretinerea ,dar fara penalizari pana la sfrasitul lunii iunie.Asa am si facut.La data de 28 iunie am terminat de achitat intreaga restanta+luna in curs,dupa care am asteptat ca administratora sa anuleze penalizarile(mentinez ca am facut un dosar cu adeverinte de salariat si cerere in scris pt anularea penalizarilor dosar ce trebuia adaugat la dosarul din instanta)Administratora mi-a spus ca nu imi anuleaza penalizarile pt ca nu am platit toata suma odata,pt ca in lege scrie ca trebuie suma platita integral,iar la dansa integral inseamna toata suma ODATA :O #-o
La terminarea procesului instanta a hotarat in baza probelor,ca trebuie sa platim si penalizarile,dar cererea noastra de anulare a penalizarilor conf legii 175/2010,adeverintele de salariat,angajamentul pe care ni l-am luat ca vom platii pana la data de 30 iunie 2011 nu exista la dosarul din instanta.Administratora nu a avut "placerea" de a depune la dosar toate aceste lucruri.Putem face recurs in 15 zile,dar problema este ca sotul meu a plecat din tara si el este proprietar.Ma pot duce eu sa fac recurs,fiind sotia?credeti ca am dreptate sau nu?ca sa stiu daca are rost sa ma zbat.O sa ma duc sa fac plangere administratorei si la Uniunea Asociatiilor de proprietari pt ca "doamana" administrator nu vrea sa respecte o lege.
nici nu este nevoie de norme de aplicare, intelesul cuvintului "integral" nu trebuie explicat prin norme , este explicat in dex; parca administratorii de bloc trebuie totusi sa fi obtinut dipl. de bac, nu?
plata integrala inseamna ca a fost platita toata suma, nu exista restante, poate avea loc prin mai multe plati consecutive, nu o singura plata
Am primit comunicarea pe data de 05.10.Am fost azi la tribunal sa vad daca pot depune eu recursul in numele sotului,si pot.Mi s-a spus sa-l fac in doua exemplare si sa ma duc sa-l depun la judecatorie.N-am stiut ca il pot trimite si prin posta.Cum e mai bine?
Nu stiu cum sa formulez exact acest recurs.Ma gandeam ca poate ma ajuta cineva de pe forum
Legat de inscrisurile favorabile noua,administratora mi-a spus sa i le dau ei pt ca o sa le depuna ea la dosar.Eu am crezut-o pe cuvant......
legat de plata integrala,eu stiu ce inseamna integral,mai ales ca in lege se specifica clar
" plata integral,in termen de 12 luni de la data aplicarii legii" ,dar administratora are impresia ca vorbeste cu un copil de 5 ani pe care-l prosteste cum vrea,ca sa zic asa.
Multumesc mult pt interesul pe care-l acordati fata de problema mea.Tuturor va multumesc!!!
Recursul il faceti in 3 exemplare, unul pt instanta, unul pt cealalta parte si unul pt dvs.Pe cel care va ramane dvs. registratura va pune stampila cu data depunerii; daca nu-l depuneti in termen de 15 zile va fi respins ca tardiv introdus, indiferent de probe sau de partea cui este dreptatea.
Cititi pe net codul de procedura civila (art.1-art.316) si veti intelege care sunt regulile dupa care functioneaza justitia.
Art. 302 va spune ce mentiuni trebuie sa contina recursul, aveti grija sa platiti taxa de timbru,iar motivele pe care va puteti baza recursul le gasiti la art.304.
In general se invocaca ca motiv de recurs art.304 pct. 9.
In rest, fiti concisa, invocati Legea 175/2010, depuneti ca proba chitantele si adeverinta de salariat.
Daca nu obtineti adev. de salariat pana la data depunerii recursului, puteti sa o depuneti pana la primul termen de judecata.
Uitati-va pe net la modele de recurs.
daca ati primit comunicarea pe 5.10 (atentie sa existe stampila postei de la of.postal de care apartineti cu aceasta data! verificati cu mare atentie!) atunci recursul trebuie sa-l depuneti cel tirziu pina la sfirsitul zilei de vineri 21 octombrie.
daca il semnati pe sot dar nu aveti procura cel mai bine trimiteti cele doua exemplare prin posta recomandat cu confirmare de primire pe adresa judecatoriei, atentie stampila postei cel tirziu cu 21.10.2011
daca va duceti personal la registratura riscati sa nu va primeasca neavind procura, depinde cum este la judecatoria din localitatea unde va aflati, incercati sa depuneti personal la registratura si daca nu va primeste mergeti la posta
angajati neaparat avocat cel putin pentru consultanta pentru redactarea recursului, a motivelor, incadrarii in cele prevazute de c.pr.civ
cum poate @nitmar sa va sfatuiasca sa cititi codul de procedura civila?
daca dvs. nu aveti deloc experienta juridica, nu veti intelege corect articolele care vi se indica in mesaj si cu probabilitate de 100% veti face erori si veti pierde
mare atentie si la faptul ca dupa ce ati depus recursul si motivele, adica dupa data de 21.10 nu veti mai putea repara greselile eventuale, va fi tardiv !
oricit v-ar ajuta lumea pe forum,nimeni nu va va scrie recursul pt. ca nu se poate, trebuie citita sentinta de la judecatorie, explicata speta si incadrat in drept, ceea ce numai avocatul poate face, sper ca ati inteles, este in interesul dvs. ceea ce v-am scris
inca un lucru: cum adica administratora a zis ea ca va depune la dosar..?
asa e la dvs. la bloc? se duce in instanta administratora?
in instanta are obligatia sa se duca sa reprezinte asociatia presedintele, personal sau prin avocat.
actele care va privesc le depuneti dvs. nu partea adversa care are tot interesul sa nu fie depuse, de aceea inca odata: cautati avocat.
Daca ar fi avut bani de avocat, probabil si l-ar fi luat inca de la fond si n-ar fi pierdut procesul.Sfatul meu, de a citi codul de procedura civila, se adreseaza unui om care nu are posibilitatile financiare de a-si angaja un avocat si va merge singur in instanta, fara sa aiba habar de cum merg lucrurile pe acolo, de termene. Macar asa, citind codul si vazand si alte modele de recurs, intelege si dansa ce este acela un recurs.