avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de uzufruct viager

as dori sa imi raspundeti daca se poate la niste intrebari referitoare la un contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager. problema este urmatoarea: mama si bunica mea au vandut in urma realizarii succesiunii dupa moartea bunicului meu un apartament, realizand un contract cu drept de uzufruct viager pentru bunica mea. acum noul proprietar doreste sa vanda la randul sau apartamentul. intrebarile mele sunt: 1. poate face acest lucru fara consimtamantul bunicii mele? si 2. daca da, atunci noii proprietari se pot muta impreuna cu bunica mea sau nu o pot face? pentru ca ideal ar fi ca acest lucru sa nu poata fi facut... va rog sa imi raspundeti. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: a.m.s. , utilizator 20:03, 7 Octombrie 2011
1.Actualul proprietar al casei in care locuieste bunica dumneavoastra poate vinde, la randul sau, fara ca aceasta operatiune sa-l scuteasca la executarea personala a obligatiei de intretinere pe care o are catre bunica dumneavoastra, pe toata durata vietii acesteia.
2.Noul proprietar este obligat sa respecte dreptul de uzufruct vizger al bunicii dumneavoastra, asadar nu poate locui cu aceasta.
noul proprietar nu poate vinde fara acordul uzufructuarului - a bunicii dvs. dreptul de uzufruct viager este inscris in cartea funciara, iar fara acordul bunicii nu se poate vinde, nu se poate ipoteca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager anulat Cristian Baciu Cristian Baciu acum 7 ani am cumparat un apartament cu ajutorul parintilor si a socrilor, mi-au dat o parte din bani.ei mi-au pus conditia cu uzufruct viager.acum eu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)
As vrea sa adresez niste intrebari Alyn007 Alyn007 1.Ce inseamna - nuda proprietate 2.Ce inseamna - uzufructu viager Tatal meu primeste - (nuda proprietate) Bunica primeste - (uzufructu viager) Poate ... (vezi toată discuția)