avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartirea proprietatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartirea proprietatii

Buna dimineata
Eu , impreuna cu sotul meu detinem un apartament proprietate personala. Am doua intrebari:
1. In cazul divortului, cum se imparte aceasta proprietate?
2. Este posibil - chiar daca nu suntem divortati - ca sotul sa-mi vanda partea sa, sau sa-mi cedeze partea sa ?
Se imparte in functie de aportul fiecaruia sau 1/2 in urma partajului dupa incheierea divortului.
Vanzarea intre soti este nula!!!!
poate renunta in favoarea dvs
1. Se imparte in functie de cum s-au cumparat, achitat, imbunatatit etc. NU stim sa va spunem, nu avem date.
2. E posibil, insa depinde de scop; daca e unul legal, actul sta in picioare, altfel actul poate pica cu brio! NU stim scopul, situatia de fapt etc., nu stim sa va spunem ce si cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare teren plimbaret plimbaret Buna ziua! Pentru a se face act de vanzare - cumparare al unui teren trebuie facuta taxa de succesiune intre mostenitori (terenul este din partea tatalui care ... (vezi toată discuția)
Unic proprietar ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua, Am primit de curand pentru inchiriere un apartament ANL. Dupa 3 ani voi putea sa il cumpar si sa devina proprietate privata. Eu vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Partajul si copilul jericho jericho Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil. Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)