avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unic proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unic proprietar

Buna ziua,

Am primit de curand pentru inchiriere un apartament ANL. Dupa 3 ani voi putea sa il cumpar si sa devina proprietate privata.
Eu vreau sa ma casatoresc si intrebarea mea era daca exista vre-o posibilitate ca apartamentul sa ramana doar al meu si dupa achizitionare? Se poate face vre-un contract prenuptial sau cum anume as putea proceda ca in caz de divort, sa fiu asigurata ca nu trebuie sa imi impart apatamentul?

Ce este cel mai bine sa fac?

Multumesc!
Daca-l veti cumpara in timpul casatoriei va fi bun comun . Doar daca veti putea face dovada ca a fost achizitionat din banii donati doar catre dvs. de parinti de ex. La noi deocamdata nu se pot incheia contracte prenuptiale. Daca imi permiteti , nu e cam devreme sa va ginditi la divort, daca nici nu v-ati casatorit inca?
Da, stiu ca e devreme sa ma gandesc la divort, dar in ziua de azi nu e nimic sigur, si nu vreau sa ma trezesc dupa ceva timp ca trebuie sa-l vand pentru partaj sau sa scot bani de nu stiu unde sa il pot despagubi de partea lui.
Ma gandesc la aceste chestiuni pentru ca stiu prin cate am trecut si ce eforturi am facut ca sa obtin acest apartament si chiar nu am de gand sa il impart cu cine stie ce barbat din cine stie ce motive.

Va multumesc pentru intelegere!
Va inteleg temerile, dar mai mult decit am spus, nu pot spune. Eu va doresc totusi sa alegeti bine si sa va bucurati de o casnicie lunga si frumoasa.
Daca vezi incheai actele de cumparare a apartamanetului dupa incheierea casatoriei, este considerat bun comun si in eventualitatea unui divort acesta se va partaja.
O varianta este sa va casatoriti dupa ce ati cumparat apartamentul si atunci este bun propriu....;)
ar fi posibila si varianta achizitionarii de Dvs. in timpul casatoriei, iar in contract sa fie specificat "casatorita cu" dar cu litere ingrosate bun propriu! achitat din surse prorpii, iar sotul sa fie de acord.
Sau la cumparare de exemplu paritnii Dvs. sa faca un contract de donatie de bani, numai catre Dvs. in scopul achitarii diferentelor de pret la apartamentului respectiv. IN caz de divort ... si pretentii ... sansele sa obtina ceva celalalt sot sunt minimale.
Totusi daca va casatoriti acuma si in 3 ani veti finaliza doar vanzarea cumpararea, nu credeti ca ceva aport comun tot va avea si sotul Dvs.? in trei ani oricum veti face din surse comune veti achita, nu?

Alte discuții în legătură

Apartament cumpãrat înaintea cãsãtoriei - obiect de partaj? idsix idsix Am o locuinţă în proprietate, achitată integral si intenţionez să mă căsătoresc. Întrebări: 1. În cazulunui divort, locuinţa - proprietatea mea, ... (vezi toată discuția)
Conditiile in care bunurile proprii devin comune dupa casatorie krrista krrista buna ziua, Am un apartament donat de mama mea pe vremea cand eram necasatorita. M-am casatorit fara a face vreun contract prenuptial, stiind ca bunurile ... (vezi toată discuția)
Bunuri proprii - bunuri comune luk2011 luk2011 Conform Art. 31 : Art. 31. - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot: a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei. Ce se ... (vezi toată discuția)