Am primit de curand pentru inchiriere un apartament ANL. Dupa 3 ani voi putea sa il cumpar si sa devina proprietate privata.
Eu vreau sa ma casatoresc si intrebarea mea era daca exista vre-o posibilitate ca apartamentul sa ramana doar al meu si dupa achizitionare? Se poate face vre-un contract prenuptial sau cum anume as putea proceda ca in caz de divort, sa fiu asigurata ca nu trebuie sa imi impart apatamentul?
Dobandit inaintea casatoriei , aveti certitudinea ca acest bun nu va face parte din devalamasie , nu va fi supus , in eventualitatea unui divort , partajului .(are calitatea de bun propriu al dumneavoastra, de care puteti dispune dupa bunul plac )
Dobandit printr-un act de vanzare -cumparare dupa incheierea casatoriei ,acest bun va avea calitatea de bun comun.
Orice contrara e nula , asa incat , si acest "contract prenuptial ", in legislatia romana , e nul de plin drept .
Daca sotul va contribui , in vreun fel , la plata pretului , va avea doar un drept de creanta.(daca bunul va fi propriu) - (dumneavoastra decideti daca ii permiteti acest lucru.)
DRept de creanta sau nu, femeia nu vrea sa-i dea domnului nimic in caz de divort! NIcio suma! Fie ea creanta, sulta sau altceva.
Eu nu cred ca va putem invata aici ce sa faceti, ca ne lipsesc extrem de multe elemente de fapt... Nu stim cat castigati dv. si cat viitorul sot, din ce veti plati apartamentul, cat veti castiga pe viitor, care este starea apartamentului si daca veti imbunatati ceva la el... sunt multe necunoscute.
Cel mai indicat in acest caz ar fi sa intelegeti de la un jurist cum functioneaza chestiunea cu partajul, ca sa stiti ce linie sa urmati. Daca intelegeti cum gandeste o instanta la partajarea unui bun, veti sti ce sa faceti ca sa va asigurati sansele cele mai mari.
Dar... trebuie sa va ajute si partea materiala, caci sa te asiguri in acest mod costa... uneori mult mai mult decat daca lasi lucrurile sa fie asa cum sunt.