avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate mosteni numai copilul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate mosteni numai copilul

Buna dimineata,
In urma decesului parintilor mei, am mostenit un apartament (unic mostenitor) .Eu pot face un act astfel incat acest apartament sa-i ramana numai fiului meu (copilul este rezultat din casatoria mea cu sotul) in cazul in care doamne fereste se intampla ceva cu mine?
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 10:38, 7 Octombrie 2011
Se poate face un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager( folosinta ap. de catre d-voastra pana la deces) intre d-voastra si fiu!
Consultati un notar din zona!
Fiind bun propriu, il puteti dona fiului.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)
Donare apartament droni droni Buna seara Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota ... Alexandru.Nita Alexandru.Nita Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota parte iar fiul meu detine 3/ 8. El locuieste intr-un apartament cumparat pe numele lui. Eu ... (vezi toată discuția)