avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arendasul poate acorda, cu cintract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arendasul poate acorda, cu cintract de comodat,folosinta bunului arendat?

Va supun atentiei urmatoarea speta:

O persoana (arendas) a luat in arenda o suprafata de teren agricol de 10 ha. Acesta poate acorda cu titlu gratuit folosinta acestui bun prin contract de comodat?

art.1847 din Codul civil "subarendarea totala sau partiala este interzisa sub sanctiunea nulitatii absolute" - insa nu avem de a face cu o subarendare ci cu o cedare a folosintei bunului cu titlu gratuit.

art.2147 din Codul civil statueaza ca "Daca nu i s-a interzis prin lege sau contract, orice persoana care are dreptul de a folosi bunul poate fi comodant."

Va rog sa-mi comunicati o opinie avizata,
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 11:33, 7 Octombrie 2011
Daca in contractul de arenda nu este inclusa aceasta clauza de instrainare a bunului arendat, partial sau total, legal se poate da in comodat.
Dar, pentru a evita orice explicatii ulterioare, ar fi bine sa obtineti acordul arendatorului pentru aceasta instrainare cu titlu gratuit.
nu inteleg ,dece nu renunta la contractele de arendare ,anuntand arendasi printr-o notificare ? oare nu are alt dedesupt ? s u s p i c i u n e !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol dat in arenda unei firme.poate arendasul sa-l inchirieze altor persone fizice telecomanda telecomanda Am dat in arenda unei firme 4 ha teren agricol.pretul 800.kg grau /ha Firma respectiva la randul ei a dat acest teren unor persoane fizice pentru al lucra ... (vezi toată discuția)
Asocierea in participatiune bogdamn bogdamn Daca am un teren luat in arenda, si fac cu altcineva un contract de asociere, asociatul meu poate folosi terenul meu, in conditiile din asociere? Incalc cu ... (vezi toată discuția)
Situatie delicata cu iz penal pe legea arendei si codul civil,art.1847-interdicţia subarendării telecomanda telecomanda Situatie delicata si urata in sensul ca: Fermier Arendas- a facut schimb de tereunuri agrigole,cu un alt fermier arensas pentru a le fii mai usor privind ... (vezi toată discuția)