avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eploatarea angajatelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eploatarea angajatelor

Buna ziua,
Am o cunostinta care lucreaza intr-o firma privata.
Patronul firmei le obliga pe angajate sa ramana peste programul de opt ore care 2 ore pe zi ca sa suplineasca postul de secretara, adica sa raspunda la telefoane, sa faca cafele etc.
Astfel a intocmit un tabel unde in fiecare zi ii vine randul unei angajate sa stea inca 2 ore peste program.
Aceste ore nu sunt platite in nici un fel.
Ea si cu inca alte angajate avand copii mici care trebuie luati de la camin pana in ora 17.30, au cerut sa fie scoase din aceasta grila deoarece nu are cine sa ia copiii, iar patronul enervat le-a spus ca le va sanctiona cu 10% din retributia lunara ptr. nerespectarea ordinelor sale.
Intrebarea este:

-pe baza carei legi face asta, odata ce in contractul colectiv de munca nu este stipulat acest lucru?
-are dreptul sa aplice astfel de sanctiuni, in cazul in care nu vrei sa stai la "cheremul" lui???
Cel mai recent răspuns: ContSters61100 , utilizator 14:01, 20 Septembrie 2008
mai, tu mi-ai dat adresa de e-mail a finantelor???
da-mi link-ul cu itm-ul...
Ce treaba are ITM Bucuresti cu firma din Valcea? :-/

Sesizarea se depune la ITM Valcea sau la Inspectia Muncii cu sediul in Bucuresti, sector 2, str.Matei Voievod nr.14(Inspectia Muncii este forul superior ITM-urilor)

eu am trimis la adresa pe care am dat-o. ca ei au trimis-o mai departe cu numar de inregistrare e cu totul altceva. alta adresa de la itm poti gasi pe site-ul oficial.
Adresa data de tine apartine Ministerului Muncii , serviciul relatii cu publicul :) .
DECI, IN CONCLUZIE CE SE POATE FACE????
ASTA AM INTREBAT, NU DE ADRESE DE E-MAIL!!!
SUNTEM IN CONTINUARE OBLIGATE SA RAMANEM PESTE PROGRAM PANA LA ORA 19, CHIAR DACA PROGRAMUL SE TERMINA LA ORA 16....

Alte discuții în legătură

Sesizare itm ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! doresc sa aduc la cunostiinta dumneavoastra modul de rezolvare a sesizarii mele de catre itm bihor si totodata sa intreb ce pot face in acest ... (vezi toată discuția)
Sefii fac o serie de abuzuri vanycerchez vanycerchez Lucrez sofer de noapte la[i] [EDITAT][/i].Programul este o seara de la 17:00 pina a doua zi la ora 07:oo. si a doua liber aproximativ 210 ore pe luna.Nu ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare mundi mundi Salut! Sotia mea lucreaza la o fabrica de confectii din Braila, Salarii si bonuri de masa la timp Numai ca atunci cand nu au ceva de lucru le trimit ... (vezi toată discuția)