avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela copilului

Sora mea este casatorita de 10 ani , in urma casatoriei rezultand un copil minor(are 9 ani). A avut o relatie extraconjugala iar acum sotul ei i-a luat copilul de langa ea. Ei urmeaza sa divorteze iar intrebarea este daca sora mea are sanse sa piarda custodia copilului daca dovedeste ca are un camin calduros unde sa stea cu copilul si un loc de munca stabil ?
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
gabrielasoniac, utilizator
Incepand de sambata regula este sa sa se acorde custodia comuna, custodia unica fiind exceptia.

Daca dovedeste ca are un spatiu corespunzator se poate stabili domiciliul minorului la ea.
Depinde daca e ascultat copilul si ce ar vrea el, depinde cat timp sta la tata pana la decizia instantei, de ce, daca mama il ia la ea sau nu etc.
Da, are 10 ani deci copilul va trebui ascultat de judecator si se va emite o dispozite conforma dorintelor copilui daca asa considera instanta.
Copilul are 9 ani, oricum cred ca va fi audiat, asa e si normal. Dar instanta nu va emite dispozitii conform dorintelor copilului, ce naiba? Sunt multe aspecte importante, depinde de situatia de fapt pe care nu o cunoastem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare custodie dumbadaniel dumbadaniel Am o fetita de 7 ani care se afla de 2 ani in custodia mamei. Fosta sotie ma ameninta ca vrea sa renunte la custodia copilului, pe motiv ca nu se poate ocupa ... (vezi toată discuția)
Drept vizita minor 36sorin 36sorin buna! am si eu un mic caz! in urma divortului,am primit drept de vizita asupra baiatului,in varsta de 13 ani,dupa programul cerut de catre mine.saptamanal,in ... (vezi toată discuția)
Minor audiat Monica_1983 Monica_1983 In caz de stabilire domiciliu minor,poate fi audiat un copil de 6 ani in instanta? (vezi toată discuția)