avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
rares.serban a scris:

Actio de in rem verso:
a) are caracter subsidiar, fata de celelalte posibilitati de a actiona ale reclamantului
b) nu reclama indeplinirea vreunei conditii de capacitate a partilor
c) implica existenta capacitatii de exercitiu a reclamantului

m-am edificat, am avut o problema la denumire. intr-adevar "actio de in rem verso" este faptul juridic al imbogatirii fara just temei, iar nu actiunea in restituire (la care ce am zis in postul anterior ramane valabil). pentru a evista actio de in rem verso nu este nevoie de nicio conditie de capacitate a partilor.
Sfat: incercati sa va raportati la grilele care s-au dat de-a lungul timpului la INM. Sau la admiterea direct pe post. Marea majoritate a grilelror citite aici n-au nicio treaba cu inemeul. Din fericire, alea de la INM sunt mult mai clare. Cautati pe inm-lex, la examenele trecute. Din 2002 (parca) incoace se da grila. Daca nu gasiti toate subiectele, dati mp, ce mai gasesc prin arhiva personala va trimit.
sheeba a scris:

G1 Daca cumparatorul este evins numai de o parte din bun, cumparatorul poate solicita:
a) desfiintarea contractului, fara ca alegerea sa poata fi abuziva
b) valoarea partii din momentul evictiunii, indiferent daca aceasta a crescut sau scazut de la vanzare
c) parte proportionala din pret

G2 Exceptia de Garantie poate fi invocata:
a) fata de vanzator
b) fata de succesolrul universal sau cu titlu universal al vanzatorului doar daca nu accepta mostenirea sub beneficiu de inventar
c) in orice contract de instrainare cu titlu oneros

eu as fi spus la G1 -a,b,c, - nu inteleg de ce nu este corect -c- ul care poate fi interpretat exact la fel ca si -b-ul -- adica valoarea partii din momentul evictiunii ........ este de fapt o "parte proportionala din pret" -X-(
rares.serban a scris:

nu inteleg de ce nu este corect -c- ul care poate fi interpretat exact la fel ca si -b-ul -- adica valoarea partii din momentul evictiunii ........ este de fapt o "parte proportionala din pret" -X-(

Art 1348 c. civ. zice ca "in caz de evictiune a unei parti a fondului vandut ...cumparatorul are dreptul a cere valoarea, in momentul evictiunii, a partii de care a fost evins, iar nu o parte proportionala din pret"

Bunaoara, a fost o vreme in care terenurile extravilane se vindeau cu cativa lei pe ... hectar si mai apoi cu niste euroi pe... metru patrat. In atare situatie partea proportionala din pretul platit ...pe vremuri nu-i totuna cu valoarea partii (jumatate din teren, sa zicem) evinsa ...mai incoace.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
romascanu, moderator
am inteles ideea -- dar expresia "parte proportionala din pret" este interpretabila pt. a nu lasa loc de interpretare trebuia sa fie pct. c- din grila -- parte proportionala din pretul platit -si atunci era clar

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)