Stoica Ioana a scris:
In cazul proprietatii in devalmasie , daca un codevalmas e lipsit de proprietatea unui bun imobil , are dreptul de a introduce o actiune de revendicare, insa , intrucat discutam de un act de dispozitie , e necesar acordul ambilor copartasi ...altfel , e respinsa ca inadmisibila .gresesc eu Rares?:stunned:
De ce ar fi obligatoriu partajul ?
Ioana eu cred ca faci o comfuzie - in cazul proprietatii comune , cpproprietarii/ codevalmasii pot intenta in mod separat, oricand ,actiuni posesorii ( daca e vorba de imobile ) cand sant inlaturati de catre ceilalti de la posesia si folosinta lucrurilor comune .....etc
Incerc sa-ti mai arat o aplicatie practica a acestor reguli-- creditorul personal al unui sot , daca nu se indestuleaza din bunurile propri ale acelui sot , va cere partajul bunurilor comune ale sotilor care din devalmasie se transforma in coproprietate pe cote parti in functie de contributia adusa de fiecare sot la dobandirea bunurilor comune in general, iar apoi se vor impartii intre soti devenind bunuri propri ( exemplul se indeparteaza de problema din grila dar scoate in evidenta necesitatea partajului care are aceeasi ratiune ca si in cazul actiunii in revendicare )
cred ca am sa postez si alta grila poate mai polemizam vreo 5 pagini :))