avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
dar cererea principala se refera la divort -- la desfacerea efectiva a casatoriei-
- si nu poate fi admis interogatoriul pt. dovedirea motivelor de divort - ( nu am inteles eu ceva?)

Este de esenta vanzarii:
a) transmiterea dr. de proprietate
b) stabilirea unui pret exprimat in bani
c) obligatia negativa a vanzatorului de nu-l tulbura pe cumparator in linistita folosinta a bunului
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
Rares Serban, Consilier juridic
rares.serban a scris:

dar cererea principala se refera la divort -- la desfacerea efectiva a casatoriei-
- si nu poate fi admis interogatoriul pt. dovedirea motivelor de divort - ( nu am inteles eu ceva?)

Este de esenta vanzarii:
a) transmiterea dr. de proprietate
b) stabilirea unui pret exprimat in bani
c) obligatia negativa a vanzatorului de nu-l tulbura pe cumparator in linistita folosinta a bunului

b). Transmiterea dreptului de proprietatea este de natura contractului, iar obligatia de garantie poate fi limitata sau inlaturata.

Exista o decizie a Curtii Constitutionale care declara neconstitutional art 612 alin final, D.969/2007, decizia CC este cu aplicabilitate generala si obligatorie. Multi judecatori nu stiu de existenta ei.
ContSters10796, utilizator
Dragi colegi, m-am lamurit. Va urez succes din suflet, stiu prin ce trec cei care se pregatesc zi de zi si nu e usor deloc.

Dar sa spui cuvantul "detentie" intr-o grila si apoi sa zici ca nu la asta se refera....tratati voi asa si grilele de la INM si o sa le explicati celor din COMISIA DE REZOLVARE A CONTESTATIILOR , alaturi de povestile voastre frumoase despre ce pot sa insemne termenii juridici, ca detentia se poate referi si la posesie...CU ACEASTA ATITUDINE ORI VETI PIERDE PUNCTUL LA INTREBAREA RESPECTIVA, ORI IN CEL MAI RAU CAZ O SA VA PREGATITI DIN NOU PENTRU 2010 DAND MAI MULTA ATENTIE TERMENILRO JURIDICI CONSACRATI.

A, si inca ceva....avand in vedere ca de anul trecut , printr-o modificare a regulamentului , comisia de subiecte poate fi sanctionata pecuniar si disciplinar pentru introducerea de intrebari eronate, VA GARANTEZ CA NUMARUL DE INTREBARI ANULATE CA URMARE A CONTESTATIILOR LA BAREM VA TINDE SPRE ZERO, deoarece ei nu vor sa fie sanctionati (e simplu). Si la contestatiile la punctaj chiar sunt zero sanse...eu am facut contestatia avand 69 de puncte, desi stiam ca nu se va rezolva nimic, dar am depus-o ca sa nu am regrete mai tarziu.

Nu voi mai interveni pe acest forum decat rar pentru ca efectiv nu am timp sa invat, desi unele discutii sunt utile. Numai bine!
si var. -c- este corecta --- orice conventie contrara atrage nulitatea abs. a clauzei respective ( e vorba numai de evictiunea ce provine din faptul personal al vanzatorului , nu si din partea unui tert, care evident poate fi inlaturata prin vointa partilor )

Dar referitor la grila cu divortul--- in momentul de fata se poate folosii interogatoriul in cazul respectiv? grila este dintr-o carte mai noua?
Rares Serban, Consilier juridic
Titi S. a scris:

Dragi colegi, m-am lamurit. Va urez succes din suflet, stiu prin ce trec cei care se pregatesc zi de zi si nu e usor deloc.

Dar sa spui cuvantul "detentie" intr-o grila si apoi sa zici ca nu la asta se refera....tratati voi asa si grilele de la INM si o sa le explicati celor din COMISIA DE REZOLVARE A CONTESTATIILOR , alaturi de povestile voastre frumoase despre ce pot sa insemne termenii juridici, ca detentia se poate referi si la posesie...CU ACEASTA ATITUDINE ORI VETI PIERDE PUNCTUL LA INTREBAREA RESPECTIVA, ORI IN CEL MAI RAU CAZ O SA VA PREGATITI DIN NOU PENTRU 2010 DAND MAI MULTA ATENTIE TERMENILRO JURIDICI CONSACRATI.

A, si inca ceva....avand in vedere ca de anul trecut , printr-o modificare a regulamentului , comisia de subiecte poate fi sanctionata pecuniar si disciplinar pentru introducerea de intrebari eronate, VA GARANTEZ CA NUMARUL DE INTREBARI ANULATE CA URMARE A CONTESTATIILOR LA BAREM VA TINDE SPRE ZERO, deoarece ei nu vor sa fie sanctionati (e simplu). Si la contestatiile la punctaj chiar sunt zero sanse...eu am facut contestatia avand 69 de puncte, desi stiam ca nu se va rezolva nimic, dar am depus-o ca sa nu am regrete mai tarziu.

Nu voi mai interveni pe acest forum decat rar pentru ca efectiv nu am timp sa invat, desi unele discutii sunt utile. Numai bine!

doar atat vreau sa-ti mai spun -- daca grila respectiva s-ar fi dat la INM as fi dat raspuns corect -a- prin simpla eliminare a celorlalte care erau vadit eronate , ori cel putin un raspuns tr. sa fie corect

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)