rares.serban a scris:
si var. -c- este corecta --- orice conventie contrara atrage nulitatea abs. a contractului de v-c ( e vorba numai de evictiunea ce provine din faptul personal al vanzatorului , nu si din partea unui tert, care evident poate fi inlaturata prin vointa partilor )
Dar referitor la grila cu divortul--- in momentul de fata se poate folosii interogatoriul in cazul respectiv? grila este dintr-o carte mai noua?
Ai dreptate am uitat sa adaug si acest aspect evictiunea din faptul personal al vanzatorului. Atentia e necesara
Grila nu e noua, am formulat-o eu, ad hoc. Stiam de decizia CC. Mai sunt alte 2 decizii din 2008 repectiv 2009 cu privire la neconstitutionalitatea altor texete din c.pr.civ referitoare la nedepunerea apelului sau recursului la instanta care a pronuntat hotararea ce se ataca, iar sanctiunea ce intervenea era nulitatea. in acord cu CEDO aceste dispozitii au devenit neconstitutionale, instanta la care depui este obligata sa indrume cererea la instanta competenta, iar nu s-o anuleze.