rares.serban a scris:
Din cate imi aduc aminte...G1. b, G2. b.c.
G1-In lipsa unor stipulatii exprese contrare , locatarul este obligat:
a) sa efectueze toate reparatiile mici ( locative)
b) sa se abtina de la desfasurarea unor activitati profesionale, daca obiectul contractului il reprezinta un spatiu de locuit
c) sa intretina lucrul ca un bun proprietar
G2 - In materia cesiunii contractului de locatiune:
a) daca este dublata de o delegatie perfecta se confunda cu o novatie prin schimbare de debitor
b) cesionarul poate dobandi drepturi diferite fata de locatarul cedent, daca acestea nu contravin conditiilor din contractul principal
c) cedentul nu are privilegiul locatorului de imobile , de care se bucura in schimb locatarul principal care a consimtit o sublocatiune
[si activa si pasiva ( de ex daca se conexeaza doua cereri de ordonana )--- nu se poate formula o cerere de interventie fortata
Si eu am zis la fel, dar o grila de anul trecut la INM nu avea acest raspuns...
Grila era asa
In cazul ordonantei presidintiale:
a. nu este admisibila cererea de chemare in garantie
b. valoarea bunului este intotdeauna irelevanta in stabilirea competentei de solutionare a cererii in prima instanta
c. nu este admisibila coparticiparea procesuala activa.
Astept pareri...
Putina procedura...
G1. In ipoteza in care organului de cercetare penala ii este adresata cerere de recuzare, acesta este obligat:
a) sa inainteze cererea de recuzare, impreuna cu lamurilile necesare, in termen de 24 de ore, instantei de judecata competente;
b) sa continue cercetare penala;
c) sa intrerupa cursul cercetarii penale;
d) sa isi decline competenta in favoarea procurorului de supraveghere;
G2. Regimul exercitarii cailor de atac impotriva incheierii prin care s-a respins cererea de recuzare:
a) recurs, in 3 zile de la pronuntare;
b) apel, in 3 zile de la pronuntare;
c) incheierea nu este supusa unei cai de atac;
d) incheierea se ataca odata cu fondul cauzei, cu apel sau cu recurs;