avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
rares.serban a scris:

sapte_pitici a scris:

rares.serban a scris:

corect =D>
Gratierea:
a) se acorda , in principiu neconditionat
b) se pune in executare de judecatorul delegat
c) nu poate fi refuzata de condamnatul de 17 ani

c

=D>-- dar ti-a trebuit o ora?

dap...am fost in pauza..si cand fac pauza nici la pc nu vin:)
:offtopic: Interventie moderator
# ENGFULL
# sapte_pitici
# rares.serban

Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamnetului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
vizavi de avertisment - voi incerca sa respect regulamentul , desi trebuie sa recunos ca nici nu mi-am dat seama cand si unde am gresit
scuze

1..reprezentarea functioneaza :
a. doar pt descendentii copiilor si fratilor
b. doar daca locul celui reprezentat este util , insa daca spre ex fratele decedat anterior defunctului a fost exheredat pentru rezerva reprezentarea devine activa
c. chiar daca reprezentantul cu capacitate si vocatie generala succesorala , nu indeplineste conditiile pt a veni la mostenirea reprezentatului , spre ex. a renuntat la mostenire sau a fost exheredat

2.. cat priveste dr special al sotului suprav asupra bunurilor mobile
a. exista doar daca sotul suprav vine in concurs cu descendentii
b. va culege aceste bunuri peste cota sa succesorala
c.daca s-a dispus de aceste bunuri prin liberalitati , actele sunt valabile , sotul neavand calitaea de mostenitor rezervatar in privinta acestora va culege cota sa din celelalte bunuri

7 pitici - asa am raspuns si eu
insa in cartea mihaela ciobanu la G1 a dat raspuns corect si lavarianta b. 9 ( eu nu stiu insa ca fratii sa fie rezervatari !!!)
iar ;la G2 nu a validat raspunsul la varianta c.

am postat intrebarile cerzand ca am luat-o eu razna
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
ENGFULL, utilizator
ENGFULL a scris:

vizavi de avertisment - voi incerca sa respect regulamentul , desi trebuie sa recunos ca nici nu mi-am dat seama cand si unde am gresit
scuze

reprezentarea functioneaza :
a. doar pt descendentii copiilor si fratilor
b. doar daca locul celui reprezentat este util , insa daca spre ex fratele decedat anterior defunctului a fost exheredat pentru rezerva reprezentarea devine activa
c. chiar daca reprezentantul cu capacitate si vocatie generala succesorala , nu indeplineste conditiile pt a veni la mostenirea reprezentatului , spre ex. a renuntat la mostenire sau a fost exheredat

1 a- sper k pe langa frati se intelege si surori.
c - daca este indeplinita si conditia negativa de nedemnitate fata de defunct

2 bc

multe grile din ciobanu sunt gresite. eu nu mai fac grile nici din voineag, nici din ciobanu. doar ce postam pe forum.
sapte_pitici, utilizator
urmatoarele dispozitii din testamente succesive sunt incompatibile sau contrarii atragand revocarea legatului anterior
a. desemnarea a 2 legatari univ
b. legatul cu titlu particular din testamentul anterior si instituirea ulterioara a unui legatar univ
c. desemnarea ca legatar cu titluri diferite in ambele testamente a aceleiasi pers

a ( daca nu rezulta intentia testatorului de a fi executate impreuna
b( daca nu rezulta intentia testatorului de a fi executate cumulativ
c. ultimul il revoca pe primul
ENGFULL, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)