avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
ENGFULL a scris:

asta s-a mai publicat ?
prescriptia speciala
a. inlatura executarea pedepsei oricate intreruperi ar interveni , daca termenul de prescriptie prevazut de lg este depasit cu inca jum
b. inlatura raspunderea penala si in cazul in care lg prevede pt infr sav doar pedeapsa amenzii
c. inlatura raspunderea penala in cazul tuturor infr

b

c nu este pt k prescriptia nu inlatura rasp penala in cazul infr contra pacii si omenirii
este b- term de 3 ani pt ped inchisorii care nu depaseste un an sau amenda. daca term este dep cu inca jum, oricate intreruperi ar fi intervenit, este inlaturata rasp penala
raspunsul indicat de inm este tot b, m-am uitat acum. probabil te-ai uitat la raspunsul de la alta grila.
prescriptia, nici cea speciala, nu inlatura rasp penala in cazul infr contra pacii si omenirii. textul de lege nu zice inchisoarea alterntiv cu amenda, zice inchisoarea de pana la un an sau amenda. si gandeste logic, daca se prescrie inchisoarea, cu atat mai mult se prescrie DOAR amenda. k dupa rationamentul tau se prescrie detentiunea pe viata, dar nu se prescrie amenda pt k nu e alternativ cu inchisoarea.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
sapte_pitici, utilizator
"Tainuirea" este o infractiune:
a) contra patrimoniului;
b) contra înfaptuirii justitiei;
c) contra libertatii persoanei.

În cazul infractiunii de abuz de încredere (art. 213 C.pen.):
a) simpla abtinere de a restitui bunul la epuizarea termenului pâna la care subzista detentia reprezinta un "refuz de restituire";
b) nu este necesar ca refuzul sa constituie un raspuns la o cerere ferma, indubitabila a celui care a transferat detentia bunului;
c) refuzul trebuie sa fie adresat celui care a încredintat bunul în detentie, mandatarului acestuia ori proprietarului bunului.

Nu reprezinta infractiunea de furt calificat:
a) luarea unui bun mobil din posesia altuia prin amenintarea cu o arma;
b) sustragerea unor bunuri în timpul unei calamitati;
c) sustragerea unui bun de la o persoana aflata în imposibilitate de a se apara.
camylex a scris:

"Tainuirea" este o infractiune:
a) contra patrimoniului;
b) contra înfaptuirii justitiei;
c) contra libertatii persoanei.

În cazul infractiunii de abuz de încredere (art. 213 C.pen.):
a) simpla abtinere de a restitui bunul la epuizarea termenului pâna la care subzista detentia reprezinta un "refuz de restituire";
b) nu este necesar ca refuzul sa constituie un raspuns la o cerere ferma, indubitabila a celui care a transferat detentia bunului;
c) refuzul trebuie sa fie adresat celui care a încredintat bunul în detentie, mandatarului acestuia ori proprietarului bunului.

a) luarea unui bun mobil din posesia altuia prin amenintarea cu o arma;
b) sustragerea unor bunuri în timpul unei calamitati;
c) sustragerea unui bun de la o persoana aflata în imposibilitate de a se apara.

1-a
2-c
3-a
ENGFULL a scris:

vizavi de avertisment - voi incerca sa respect regulamentul , desi trebuie sa recunos ca nici nu mi-am dat seama cand si unde am gresit
scuze
..........

www.avocatnet.ro/content/for...
sapte_pitici a scris:

camylex a scris:

"Tainuirea" este o infractiune: ....

În cazul infractiunii de abuz de încredere (art. 213 C.pen.): ......

......

1-a
2-c
3-a

corect

Dacă nu există certitudinea că părţile au încheiat un contract de donaţie, interpretarea pentru calificarea juridică a contractului urmează să se facă în sensul:
A.aplicării regulilor care guvernează actele cu titlu oneros;
B.aplicării regulilor prevăzute pentru liberalităţi;
C.aplicării regulilor care guvernează actele juridice nenumite;
D.niciuna din variantele de mai sus.

Gerantul răspunde pentru prejudiciul cauzat geratului în urma intervenţiei sale:
A.numai dacă vinovăţia sa îmbracă forma dolului;
B.când nu sunt îndeplinite condiţiile gestiunii de afaceri;
C.pe temeiul îmbogăţirii fără justă cauză;
D.niciuna din variantele de mai sus.

Tranzacţia poate fi anulată:
a).pentru eroare asupra cuantumului prejudiciilor suferite;
b) pentru eroare asupra naturii pagubei suferite;
c) când a fost încheiată pentru executarea unui titlu nul, chiar dacă părţile au tratat în cunoştinţă de cauză.

Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
ContSters10796, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)