avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
camylex a scris:

sheeba a scris:

Mea culpa. dislexic, asa este. e corect doar C-ul.

camylex: la G1:c iar la G2: b

Daca sunt raspunsurile la "plata nedatorata" si " actul de optiune succesorala" mai astept si alte raspunsuri.

la prima grila e corect c) dar la grila 2 este corect a)
deea29 a scris:

camylex a scris:

sheeba a scris:

Mea culpa. dislexic, asa este. e corect doar C-ul.

camylex: la G1:c iar la G2: b

Daca sunt raspunsurile la "plata nedatorata" si " actul de optiune succesorala" mai astept si alte raspunsuri.

Necompetenta teritoriala nu este de ordine publica in cazul:
a) actiunii in stabilirea paternitatii;
b) partajului succesoral;
c) actiunii prin care se solicita despagubiri pentru acoperirea prejudiciului cauzat printr-o fapta ilicita.

În cazul recidivei mari postcondamnatorii, când savârsirea din nou a unei infractiuni are loc în timpul executarii primei condamnari, pedeapsa se aplica astfel:
a) pedeapsa pentru infractiunea anterioara se contopeste cu pedeapsa stabilita pentru noua infractiune;
b) restul ramas neexecutat din pedeapsa anterioara calculat de la data savârsirii noi infractiuni se contopeste cu pedeapsa stabilita pentru infractiunea savârsita din nou;
c) pedeapsa stabilita pentru infractiunea savârsita se contopeste cu restul ramas neexecutat din pedeapsa anterioara calculat de la data ramânerii definitive a hotarârii de condamnare pentru noua infractiune.

Inculpatul a savârsit o infractiune din culpa în termenul de încercare al suspendarii conditionate a executarii pedepsei pronuntate anterior. Judecându-I pentru infractiunea savârsita din culpa, instanta a dispus condamnarea si executarea pedepsei pronuntate fara a dispune revocarea masurii suspendarii conditionate pronuntata anterior:
a) solutia este corecta pentru ca în acest caz revocarea masurii este facultativa;
b) solutia este gresita pentru ca instanta dispunând executarea pedepsei pentru infractiunea savârsita din culpa era obligata sa revoce masura suspendarii, urmând a contopi pedeapsa pronuntata pentru infractiunea din culpa cu pedeapsa pronuntata anterior;
c) solutia este gresita pentru ca, în acest caz trebuia sa revoce masura suspendarii, urmând ca, pedeapsa pronuntata pentru infractiunea savârsita din culpa si cea pronuntata anterior sa se execute, fara a fi contopite, ci cumulate.

1-c, 2b si 3 c

corect =D>
Actul de opţiune succesorală:
A.este unilateral, chiar dacă succesiunea are la bază un testament conjunctiv
B.este voluntar deoarece permite moştenitorului succesibilului decedat înainte de stingerea prin prescripţie a dreptului de opţiune să exercite acest drept în numele şi pe seama autorului
C.este esenţialmente irevocabil

ei na?? de unde ai luat tu grila asta? din punctul meu de vedere e o aberatie din moment ce un astfel de testament este interzis . E adevarat ca dr de optiune e un act unilateral...dar...

Bun, acum am citit mai cu atentie varianta de la B si mi-am dat seama unde e greseala , faptul ca mostenitorul succesibilului decedat inainte de stingerea prin prescriptie a dr de optiune va mosteni acest drept in nume propriu, prin efectul art. 692 - dr de optine se transmite de la succesibil in propriul patrimoniul al mostenitorului.
Intr-o atare situatie, nici unul din raspunsurile la aceasta grila nu e corect.

Astept si explicatia ta pt punctul A, multumesc. :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
sheeba, utilizator
sheeba a scris:

B.este voluntar deoarece permite moştenitorului succesibilului decedat înainte de stingerea prin prescripţie a dreptului de opţiune să exercite acest drept în numele şi pe seama autorului

ei na?? de unde ai luat tu grila asta? din punctul meu de vedere e o aberatie din moment ce un astfel de testament este interzis . E adevarat ca dr de optiune e un act unilateral...dar...

Bun, acum am citit mai cu atentie varianta de la B si mi-am dat seama unde e greseala , faptul ca mostenitorul succesibilului decedat inainte de stingerea prin prescriptie a dr de optiune va mosteni acest drept in nume propriu, prin efectul art. 692 - dr de optine se transmite de la succesibil in propriul patrimoniul al mostenitorului.

daca testamentul conjunctiv este interzis, inseamna ca nu ramanem la mostenirea testamentara, ci aplicam regulile de la mostenirea legala, deci ne intoarcem la actul de optiune care este un act? unilateral...

grila este de la examenul de promovare al judecatorilor la tribunale si curti de apel
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
ContSters10796, utilizator
sheeba a scris:

Pentru raspunsul corect A de vazut Tratat de dr. succesoral,F Deak, ed a II-a,Bucuresti, UJ , pag.388

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)