avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Asa zic si eu, ca raspunsul este B, desi in cartea de unde am luat grila, era trecut ca raspuns corect si A. Dar in cazul conditiei suspensive, daca bunul a pierit fortuit numai partial, cumparatorul este obligat sa-l primeasca in starea in care se gaseste fara a putea pretinde o scadere din pret, conform art. 1018 alin. 3. De aici nelamurirea mea, daca este corect si A.
mada02 a scris:

Daca transmiterea proprietatii este afectata de o conditie suspensiva, riscul contractului este suportat de:
a. proprietarul sub condiție suspensivă, cu privire la starea bunului și la reducerea proporională din preț, dacă bunul a pierit fortuit, dar numai în parte, înainte de îndeplinirea condiției;
b. proprietarul sub condiție rezolutorie, cu privire la reducerea proporțională din preț, dacă bunul s-a deteriorat, în parte, din culpa sa, iar cumpărătorul nu a solicitat desființarea contractului;
c. vanzator, în cazul în care bunul a pierit, în întregul sau, fără o culpă a vănzătorului .

RASPUNS corect -ABC

Mi-am permis sa modific ultima varianta asa cum am gasit-o in V.Voineag .
Acesta a dat ca explicatie urmatoarele :
" A se vedea art. 1018 C.civ.
Cand transmiterea proprietatii este afectata de o conditie suspensiva
- vanzatorul are calitatea de proprietar sub conditie rezolutorie , iar
- cumparatorul are calitate de proprietar sub conditie suspensiva .
Pieirea fortuita a unui bun, in intreg sau in parte, exclude, prin definitie, orice culpa din partea celui care il detine."
Când pentru infracţiunea săvârşită sunt prevăzute în lege pedepse alternative, tentativa la o astfel de infracţiune se sancţionează, atunci când se prevede aceasta, cu pedeapsa:
a) mai uşoară, cuprinsă între limitele ei speciale;
b) mai gravă ale cărei limite se reduc la jumătate;
c) aleasă dintre cele alternative, ale cărei limite se reduc la jumătate.

Înscrisurile pot fi obiect material al infracţiunii de furt:
a) doar dacă au valoare economică;
b) doar dacă sunt acte ce dovedesc starea civilă;
c) indiferent dacă au sau nu valoare economică.
Când pentru infracţiunea săvârşită sunt prevăzute în lege pedepse alternative, tentativa la o astfel de infracţiune se sancţionează, atunci când se prevede aceasta, cu pedeapsa:

1. b 2. c
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
sheeba, utilizator
sheeba a scris:

1. b 2. c

cand exista prevazut in lege pedepse alternative, mai intai se alege pedeapsa si apoi se aplica regulile de la tentativa

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)