avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
infracţiunea de incest:
a) are ca element material actul sexual de orice natură;
b) se poate realiza între fraţi şi surori;
c) poate fi comisă de tată asupra fiului având în vedere că aceştia sunt rude în linie directă.

DC a scris:

On-topic: cine imi mai raspunde argumentat, pe cat posibil, la grila cu incestul?

O sa incerc pe cat posibil sa ma fac inteles :
- exista cateva modalitati de a face sex (eu unul cunosc vreo 3 dar poate mai sunt altii mai inventivi);
- modalitatea aia clasica pe care o stie toata lumea se numeste raport sexual si presupune "impreunarea" organelor genitale dintre doua pers. de sex opus;
- celelalte doua modalitati se numesc acte sexuale;
- art. 203 cp - Incestul = raportul sexual intre rude in linie directa sau intre frati si surori.

Acum sa analizam grila :
a) nu poate fi rasp. pentru ca nu orice act sexul este incriminat la aceasta infractiune ci doar raportul sexual;
c) nu poate fi rasp. pt ca relatia tata-fiu este o relatie homosexuala care la fel nu este incriminata la aceasta infractiune;

Ramane deci b);

Ce mai este interesant la aceasta infr. si cred eu ca ar putea sa faca obiectul unei grile ce ar putea sa puna probleme este ca de regula nu exista subiect pasiv, ambii parteneri raspunzand penal;
In ceea ce priveste actul sexual atentie la infr. de viol pentru ca dc inainte era incriminat doar raporul sexual intre pers de sex opus ( si chiar subiectul activ putea fi doar un barbat ) acum lucrurile s-au schimbat si este incriminat actul sexual de orice natura, act sexual caruia ii corespunde o varietate de modalitati faptice si acum poate exista si participatia in forma coautoratului (exista si inainte dar nu era incriminata decat complicitatea si/sau instigarea)
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
mihai s., utilizator
Da Mihai S, argumentatia ta pare solida. Intrucat legiuitorul foloseste uneori sintagma "acte sexuale de orice natura" ( ex. viol) si alteori sintagma "raport sexual" (ex. incest), as inclina sa fiu de acord cu tine. Asa m-am gandit si eu.
Pe de alta parte imi este greu sa imi imaginez ca legiuitorul a considerat anormale relatiile sexuale intre mama si fiu si le-a incriminat prin incest, dar i s-au parut normale si deci a considerat ca nu trebuie incriminate, actele de perversiune sexuala intre mama si fiu sau actele homosexuale intre tata si fiu.
:-/
DC a scris:

Da Mihai S, argumentatia ta pare solida. Intrucat legiuitorul foloseste uneori sintagma "acte sexuale de orice natura" ( ex. viol) si alteori sintagma "raport sexual" (ex. incest), as inclina sa fiu de acord cu tine. Asa m-am gandit si eu.
Pe de alta parte imi este greu sa imi imaginez ca legiuitorul a considerat anormale relatiile sexuale intre mama si fiu si le-a incriminat prin incest, dar i s-au parut normale si deci a considerat ca nu trebuie incriminate, actele de perversiune sexuala intre mama si fiu sau actele homosexuale intre tata si fiu.

doar incestul nu este incriminat intre tata si fiu, restul infractiunilor sexuale sunt.
o intrebare pt sapte_pitici .spune'rt. 580 indice 3 nu se refera la daunele cominatorii, ci la aplicarea unor amenzi civile (amenzi cominatorii) pt constrangerea debitorului la executare. RIL-ul la care te-ai referit prevede doar posibilitatea aplicarii si a daunelor cominatorii si a amenzilor civile. (in sensul k nu se exclud unele pe altele).
in cazul obligatiilor de a face si de a nu face intuitu personae, in caz de neexecutare din partea debitorului, se schimba in dezdaunari.'
pai atunci in caz de neexecutare a oblig ce implica faptul personal al deb se acorda amenzi civile .dupa 6 luni se acorda si despagubiri pt cred sub forma daunelor compensatorii nu?atunci cum ar putea amenzile sa se cumuleze cu daunele cominatorii cum spui tu mai ales ca art580 indice 3 alin 5 'pt neexecutarea oblog din prevazutein prez .art. nu se pot acorda daune cominatorii'
daca poti sa ma lamuresti te rog .nu am inteles.
sapte_pitici a scris:

DC a scris:

doar incestul nu este incriminat intre tata si fiu, restul infractiunilor sexuale sunt.

Unde sunt incriminate? Ce articol incrimineaza actele de perversiune sexuala intre mama si fiu? Sau raportul homosexual intre 2 frati?

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)