infracţiunea de incest:
a) are ca element material actul sexual de orice natură;
b) se poate realiza între fraţi şi surori;
c) poate fi comisă de tată asupra fiului având în vedere că aceştia sunt rude în linie directă.
DC a scris:
On-topic: cine imi mai raspunde argumentat, pe cat posibil, la grila cu incestul?
O sa incerc pe cat posibil sa ma fac inteles :
- exista cateva modalitati de a face sex (eu unul cunosc vreo 3 dar poate mai sunt altii mai inventivi);
- modalitatea aia clasica pe care o stie toata lumea se numeste
raport sexual si presupune "impreunarea" organelor genitale dintre doua pers. de
sex opus;
- celelalte doua modalitati se numesc
acte sexuale;
- art. 203 cp - Incestul =
raportul sexual intre rude in linie directa sau intre frati si surori.
Acum sa analizam grila :
a) nu poate fi rasp. pentru ca nu orice
act sexul este incriminat la aceasta infractiune ci doar
raportul sexual;
c) nu poate fi rasp. pt ca relatia tata-fiu este o relatie homosexuala care la fel nu este incriminata la aceasta infractiune;
Ramane deci b);
Ce mai este interesant la aceasta infr. si cred eu ca ar putea sa faca obiectul unei grile ce ar putea sa puna probleme este ca de regula nu exista subiect pasiv, ambii parteneri raspunzand penal;
In ceea ce priveste actul sexual atentie la infr. de viol pentru ca dc inainte era incriminat doar raporul sexual intre pers de sex opus ( si chiar subiectul activ putea fi doar un barbat ) acum lucrurile s-au schimbat si este incriminat actul sexual de orice natura, act sexual caruia ii corespunde o varietate de modalitati faptice si acum poate exista si participatia in forma coautoratului (exista si inainte dar nu era incriminata decat complicitatea si/sau instigarea)