avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Pentru identitate de ratiune, atunci NU ar trebui sa fie valabil nici raspunsul de la punctul B ( desi in varianta INM ESTE).
B zice asa: "titularul dreptului de uz", ceea ce inseamna ca, conform aceleiasi logici, se refera la toate tipurile de titulari de drept de uz, adica SI LA titularul dreptului de uz care ia fructele fara sa le foloseasca doar pentru nevoile lui si ale familiei lui.
Deci daca nu se specifica la posesor ce fel de posesor e, si se intelege astfel ca se refera la ORICE FEL de posesor, de ce nu se aplica aceeasi logica si in cazul titularului dreptului de uz? Adoptand aceasta logica, eu cand citesc "titularul dreptului de uz" ma gandesc atat la titularul dreptului de uz care culege fructele pentru nevoile lui si ale familii lui cat si la titularul dreptului de uz care culege fructele fara a le folosi doar pentru nevoile lui si ale familei lui.
Asadar, nici raspunsul de la B nu ar trebui sa fie corect (desi in varianta INM ESTE), intrucat nu ORICE titular de drept de uz poate sa dobandeasca fructele ci DOAR ACELA care culege fructele pentru nevoile sale si ale familiei sale.

Concluzia: cand vorbim de posesor avem o logica, iar cand vorbim de un titular de drept de uz acesta logica nu mai e valabila? Dar pentru dreptul de proprietate ce logica adoptam? Dar pentru uzufructuar? Dar pentru succesor de gradul 1? Dar pentru...etc, etc?
Hmm...credeam ca examenul trebuie sa evidentieze cunostintele de drept, nu capacitatea de a ghici ce fel de "logica" a avut in vedere cel care a facut subiectul, intr-un anume moment dat...
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
DC, utilizator
Vezi de asta e foarte dificil examenul asta ca nu sti ce fel de logica poti adopta pentru alegerea raspunsurilor corecte.
Treaba e ca ei le dau asa ca oricum au de unde alege 200 de oameni care sa le stie patial si pe restul sa le mai nimereasca. daca ar fi fost vreo 300 -400 de candidati nu stiu daca mai stateau lucrurile asa
pt dc argumentarea.este data de daniel 26.ca sa nu mai repet si eu.o grila asemanatoare a fost anul trecut la inm
Daca nu ar fi toate "capcanele" astea,nu am mai discuta pe acest forum fel de fel de grile.Cum spunea si Daniel26,au de unde alege si pentru asta trebuie sa se gaseasca un criteriu dupa care sa putem fi admisi sau respinsi.O prietena care a terminat anul I la INM a spus ca este un singur lucru care o nemultumeste acolo,faptul ca trebuie sa ghicesti ce au ei in cap,parerea ta nu conteaza deloc.Ea spunea ca acolo nu trebuie sa gandesti,trebuie doar sa-ti insusesti opinia lor,chiar daca tu vezi alta solutie.Poate asa i s-a parut ei,poate asa si este.Sa speram ca totusi vom reusi sa vedem cu ochii nostri cum sta treaba.
alexandra_gav a scris:

Daca nu ar fi toate "capcanele" astea,nu am mai discuta pe acest forum fel de fel de grile.Cum spunea si Daniel26,au de unde alege si pentru asta trebuie sa se gaseasca un criteriu dupa care sa putem fi admisi sau respinsi.O prietena care a terminat anul I la INM a spus ca este un singur lucru care o nemultumeste acolo,faptul ca trebuie sa ghicesti ce au ei in cap,parerea ta nu conteaza deloc.Ea spunea ca acolo nu trebuie sa gandesti,trebuie doar sa-ti insusesti opinia lor,chiar daca tu vezi alta solutie.Poate asa i s-a parut ei,poate asa si este.Sa speram ca totusi vom reusi sa vedem cu ochii nostri cum sta treaba.

Daca si asta e criteriu de departajare...
Off-topic:Voua, ca potentiali viitori magistrati, licentiati in drept, vi se pare normal?
On-topic: cine imi mai raspunde argumentat, pe cat posibil, la grila cu incestul?
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
DC, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)