avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
sapte_pitici a scris:

DC a scris:

sapte_pitici a scris:

nu sunt incriminate actele sexuale consimtite intre tata si fiu. vezi, daca citeai lucrari de specialitate stiai!! este vorba de o lacuna a legiutorului remarcata de toata doctrina.
violul ti l-am dat exemplu de alta infractiune sexuala, in raport cu incestul care este incriminat ca raport sexual, iar violul ca act sexual ca sa-ti dai si tu seama de ce sunt diferite notiunile.
nu ma deranjeaza discutiile de pe forum, ma deranjeaza ca 100 de oameni se obosesc sa-ti explice ceva si tie iti place sa pui bete in roate k ai tu nelamuriri.

Mai devreme spuneai ca sunt incriminate, acum spui ca nu sunt. Citeste mai sus si in urma cu cateva pagini acolo unde am am ingrosat ce ai scris. In 2 pagini ai ajuns sa te contrazici. Iti multumesc pentru efort, dar nu imi mai raspunde la nelamuririle mele. Evita sa imi mai raspunzi.
Si incearca sa fi mai politicos. Nu mai spune unei persoane sa citeasca, e jignitor, iar eu nu ti-am adresat nici o jignire. Putina decenta, te rog...
Daca urla testosteronul in tine, da-mi pe PM, ne vedem la o sala, facem un sparring si o sa-ti treaca. Dar nu iti mai umfla tarata din burta aici pe forum. Si acum lasa-ma.

eu nu stiu unde ai vazut tu ca am scriu
Mai sus,reciteste-ti posturile
citeste mai atent raspunsurile mele.
Explica-te bine daca vrei sa fii inteleasa. Nu avem capacitati telepatice
si apropos, sunt fata. nu urla testosteronul k nu are cum.
Testosteronul este prezent si la femei. Pune mana si mai citeste.
hai sa incheiem polemica k nu-si are rostul, dar citeste mai atent ce ti se raspunde.
Noapte buna. Ti-am mai spus. Evita-ma.
P.S. Daca avem pretentii de jurist, hai sa nu insultam limba materna. Respecta-ti limba materna scriind corect. Lasa mircuiala CA ( nu k) aici nu e mirc sau mess.Pa-pa.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
DC, utilizator
deea29 a scris:

DC a scris:

sapte_pitici a scris:

DC a scris:

sapte_pitici a scris:

DC a scris:

deea29 a scris:

art. 200 din Codul penal a fost abrogat in 2001

infractiunnea de incest poate avea ca subiecti numai persoane de sex diferit, rude in linie dreapta sau frati si surori.

Deea poti te rog sa explici de unde ai tras concluzia ca art.203 se refera DOAR la persoane de sex diferit?

raportul sexual nu se poate comite decat intre persoane de sex diferit. de asta art.203 se poate comite doar intre persoane de sex diferit pt ca incestul este reglementat ca raport sexual, nu ca act sexual.
iar referitor la celelalte infractiuni sexuale, din moment ce nici subiectul activ, nici cel pasiv nu sunt circumstantiate, putand fi savarsite de catre orice persoana sau asupra oricarei persoane (ma refer la forma tip a infractiunii), putem trage concluzia ca se pot savarsi si de catre parinti asupra copiilor.

Adica mama cu fiul? Sau tatal cu fiul?

aoleu!! esti de groaza!! DA si tatal cu fiul, in afara de incest. de exemplu se poate comite un viol de tata asura fiului, sau un act de perversiune sexuala etc. intelege ca doar incesul nu se poate comite de tata asupra fiului, pt ca vad ca nu intelegi o sa-ti dau un exemplu \"academic\"...tatal nu poate baga \"magarul in beci\" fiului, asa cum poate face un baiat cu o fata. fiul nu are organe genitale femeiesti. sper sa fi multumit de raspuns si eu sa nu primesc vreun avertisment pt exemplul tampit pe care l-am dat.
daca nu poti sa deduci elementele infractiunii din definitia data de textul incriminator, citeste lucrari de specialitate.

1. Calm. Daca te deranjeaza discutiile pe un forum...nu mai participa...ce pot sa-ti spun?
2. Capitolul "viol", il excludem. Niciodata nu a fost vorba de relatii sexuale fortate ci, de bunavoie.
3. Intrucat vad ca raspunzi la orice dar nu si la nelamuririle mele, am sa fiu mai practic: spune-mi, daca esti amabil, care este articolul din Codul Penal care incrimineaza ca fiind infractiune, actul homosexual sau actul de perversiune sexuala,consimtit de ambele persoane, in cadru privat, intre tatal de 50 de ani si fiul de 30 de ani?
Spune-mi doar care este articolul , doar numarul ( mai sus ai spus ca sunt incriminate asemenea fapte, in afara incestului) si iti promit ca ma duc sa mai citesc niste lucrari de specialitate.
Multumesc.

E adevarat ca textul art. 203 nu prevede ca subiectii infractiunii sa aiba sex opus, dar latura obiectiva a infractiunii prevde raportul sexual, nu actul sexual.
Intrepretarea coroborata a textelor din codul penal care incrimineaza infractiunile sexuale duce la concluzia ca infractiunea de incest nu poate fi savarsita de cat de catre persoane de sex opus, rude in linie directa sau frati si surori. Exista si cateva recursuri in interesul legii pronuntate de instanta suprema referitoare la aceasta chestiune, care, potrivit legii sunt obligatorii pentru instante.
Pentru asta exista forumul, sa ne ajutam intre noi.

Quot erat demonstrandum. Bravo deea. Asta e un raspuns de 10 puncte in opinia mea. Multumesc. Clar, concis, la obiect, logic fara batut campii si raspuns la orice numai la intrebare nu.:love2: :thumbup: :clapping:
haideti mai bine sa trecem la o alta materie, o grila mai usoara ca sa ne mai calmam

Ca efect al introducerii cererii de chemare in judecata

a) opereaza rezolutiunea contractului sinalagmatic in care a fost prevazut un pact comisoriu de gradul III
b) se intrerupe cursul prescriptiei extinctive, chiar daca cererea va fi respinsa ca nefiind de competenta instantelor romane
c) partile, in principiu, nu mai pot incheia o tranzactie cu privire la drepturile deduse judecatii
scuze, DC, cred ca nu am postat raspunsul anterior unde trebuia. mea culpa
deea29 a scris:

haideti mai bine sa trecem la o alta materie, o grila mai usoara ca sa ne mai calmam

Ca efect al introducerii cererii de chemare in judecata

a) opereaza rezolutiunea contractului sinalagmatic in care a fost prevazut un pact comisoriu de gradul III
b) se intrerupe cursul prescriptiei extinctive, chiar daca cererea va fi respinsa ca nefiind de competenta instantelor romane
c) partile, in principiu, nu mai pot incheia o tranzactie cu privire la drepturile deduse judecatii

Cred ca b) este corect dar nu sunt sigur pt ca atci cand cererea este respinsa nu se intrerupe cursul prescriptiei

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)