avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
alexandra_gav a scris:

Eu o vad infractiune deviata,nu pluralitate de infractiuni.Daca X ar fi fost macar ranit,atunci as zice ca e pluralitate de infractiuni.Intr-adevar,exista opinii cu privire la infractiunea deviata,asa ca nu putem sa stim catre ce opinie tinde autorul grilei.

De ce zici ca daca X era ranit era pluraritate, dar asa nu este?
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
DC, utilizator
papoc a scris:

deci daca eu incerc sa omor o persoana care sta pe o banca si datorita emotiilor tintesc gresit si omor un alt om care statea pe o alta banca... unde e intentia indirecta? nu am acceptat sa'l omor pe celalalt...am prevazut, nu am urmarit, nu am acceptat rezultatul, dar trebuia sa'l prevad!
E absurd sa stabilesti latura subiectiva a unei infractiuni fara sa cunosti toate circumstantele in care s'a produs... parerea mea...

Eu te-am intrebat pe unde e CULPA aia....tu o dai inainte cu intentia indirecta...
Cum spuneam, unu intreaba ceva altul raspunde la altceva....#-o
Faptuitorul, trage cu arma dorind sa il ucida pe X, dar datorita faptului ca tinteste gresit, nu il nimereste, rateaza si il ucide pe Y.
Suntem in prezenta:
A. Unitatii de infractiuni - infractiunea de omor la adresa lui Y;
B. Pluraritatii de infractiuni - concurs intre tentativa de omor la adresa lui X si infractiunea de omor la adresa lui Y;
C. Pluraritatii de infractiuni - concurs intre tentativa de omor la adresa lui X si ucidere din culpa la adresa lui Y.
aceeasi intrebare a m adresat-o si eu ieri .desi teoretic sunt 2 infractiuni avand in vedere ca e infractiune deviata este nominalizata la unitatea naturala inseamna ca se pedepseste doar infractiunea fapt consumat nu si tentativa. bulai in cartea sa chiar precizeaza ca intr-o calificare viitoare ar trebui sa se ia in considerare si tentativa .:hm: iar in legatura cu forma vinovatiei nu stiu ce sa zic
?! ce te face sa crezi ca am continuat sa'ti raspun tie?
Am dat'o inainte cu intentia indirecta deoarece sunt nelamurit de raspunsul la grila.

DC... Cei care cauta cu aroganta sa critice si sunt nemultumiti de toate, de regula, sunt nesiguri pe ei si frustrati...urmaresc sa iasa din aceste stari indreptadu'si "atentia" asupra altora...Nu contest ca esti pasionat de drept sau ca esti destept...insa exprima'te mai "domol", precum ai observat toti avem de invatat.

Ti'am raspuns la intrebarea ta...nu stiu unde sunt reglementate, cat despre culpa nu are relevanta...e cu prevedere cat timp tinteste gresit...insa daca Y era la 600 de mentri de X si tinteste gresit deoarece a avut un carcel la degetul de pe tragaci paote fi culpa simpla...
Stai calm papuc, de ce te enervezi. Nu vrea nimeni sa te critice. Nici cu intentie nici din culpa. :D
Am intrebat si eu...
Daca vroiam sa te critic, incepeam cu "reglementarea in doctrina", asa cum ai scris mai sus...si altele, dar nu asta ma intereseaza.
Eram doar doar curios cum explici tu culpa la o infractiune cu intentie. Atata tot. Cum vezi tu ca faptuitorul actioneaza din culpa, cand el are de la bun inceput INTENTIA sa ucida...Faptul ca rezultatul se produce fata de alta persoana (aberattio ictus), nu schimba starea lui psihica cu care actioneaza si care defineste INTENTIA de a ucide. Deci culpa, nu vad cum ar putea sa fie...
Faptul ca cineva isi exprima alte idei decat al tale nu inseamna ca implicit te critica. Si, chiar daca ar fi asa...incearca sa vezi partea buna a lucrurilor. Nu mai fi sensibil(a) ca nu iti vrea nimeni raul.
Daca cineva nu e de acord cu ce am scris eu, poate sa spuna, evident in mod civilizat, fara mistocarii si alte mirc-areli de 2 lei.
Promit ca nu o sa ma atac pe motiv ca sunt criticat. :rofl:

P.S. Si papuc, daca tot faci pe finul psiholog cu mine, nu stiu daca sunt frustrat sau nesigur, sau bla bla, sincr nici nu ma intereseaza :rofl:
Ma simt bine in pielea mea asa ca diagnosticele tale ma cam lasa rece. :D
Am insa alta problema: nu suport indivizii care nu stiu ce vorbesc dar vor sa para "intelighenti" si incearca sa epateze, spre exemplu folosind cuvinte care lor li se par pompoase. Cum ar fi, sa zicem: "reglementare" :D
Te simti? :D
Nu de altceva dar oamenii care spun "reglementare in doctrina" (e o contradictie in termeni) si dupa aia vin sa arate ca sunt cocosi, ma fac sa devin frustrat si nesigur. :D
As fi trecut cu vederea dar nu m-ai lasat...:D
Hai bafta si sa fii iubit. Toti avem de invatat de la ceilalti, asta e optica mea. =D>
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
DC, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)