avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
DC a scris:

alexandra_gav a scris:

Eu o vad infractiune deviata,nu pluralitate de infractiuni.Daca X ar fi fost macar ranit,atunci as zice ca e pluralitate de infractiuni.Intr-adevar,exista opinii cu privire la infractiunea deviata,asa ca nu putem sa stim catre ce opinie tinde autorul grilei.


De ce zici ca daca X era ranit era pluraritate, dar asa nu este?



Asta sustin unii autori(L.Biro).Este doar o parere alaturi de altele.
Sa incerc si eu cu o intrebare usoara:


Dacă într-un contract sinalagmatic cu executare dintr-o dată s-a stipulat o clauză prin care părţile au declarat că "în caz de neexecutare contractul se desfiinţează de plin drept, fără întârziere şi fără nici o altă formalitate", această clauză:
a) poate fi invocată atât de creditor, cât şi de debitor;
b) presupune intervenţia instanţei;
c) poate fi invocată doar de creditor
referitor la daunele comuinatorii, RIL -ul e din 2005, codul a fost modificat in 2006, prin Legea nr. 456/2006, care a introdus art. 580 indice 3.
am mai postat un raspuns pe forum referitor la aceasta problema, nu mai stiu pagina insa. ideea e ca pentru neexecutarea obligatiilor de a face nu se pot cumula daunele cominatorii cu amenzile civile. debitorul unei astfel de obligatii poate fi obligat doar la plata amenzilor civile. Asta o stiu si din practica, am obtinut 2 hotatarari judecatoresti,una data de tribunal pe fond prima data, iar apoi confirmata in apel de curtea de apel, solutiile fiind ambele in acest sens, ca nu se cumuleaza amenda civila cu cominatoriile. se acorda doar amenda civila.Decizia XX / 2005 a ramas fara aplicabilitate datorita modificarii Codului de procedura civila.
alexandra_gav a scris:

Sa incerc si eu cu o intrebare usoara:


Dacă într-un contract sinalagmatic cu executare dintr-o dată s-a stipulat o clauză prin care părţile au declarat că "în caz de neexecutare contractul se desfiinţează de plin drept, fără întârziere şi fără nici o altă formalitate", această clauză:
a) poate fi invocată atât de creditor, cât şi de debitor;
b) presupune intervenţia instanţei;
c) poate fi invocată doar de creditor

C
deea 29'referitor la daunele comuinatorii, RIL -ul e din 2005, codul a fost modificat in 2006, prin Legea nr. 456/2006, care a introdus art. 580 indice 3.
am mai postat un raspuns pe forum referitor la aceasta problema, nu mai stiu pagina insa. ideea e ca pentru neexecutarea obligatiilor de a face nu se pot cumula daunele cominatorii cu amenzile civile. debitorul unei astfel de obligatii poate fi obligat doar la plata amenzilor civile. Asta o stiu si din practica, am obtinut 2 hotatarari judecatoresti,una data de tribunal pe fond prima data, iar apoi confirmata in apel de curtea de apel, solutiile fiind ambele in acest sens, ca nu se cumuleaza amenda civila cu cominatoriile. se acorda doar amenda civila.Decizia XX / 2005 a ramas fara aplicabilitate datorita modificarii Codului de procedura civila.'
multumesc .aceasta era si parerea mea .doar ca sapte_pitici spunea ca se pot cumula si de aici si nelamurirea mea

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)