avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Faptuitorul, trage cu arma dorind sa il ucida pe X, dar datorita faptului ca tinteste gresit, nu il nimereste, rateaza si il ucide pe Y.
Suntem in prezenta:
A. Unitatii de infractiuni - infractiunea de omor la adresa lui Y;
B. Pluraritatii de infractiuni - concurs intre tentativa de omor la adresa lui X si infractiunea de omor la adresa lui Y;
C. Pluraritatii de infractiuni - concurs intre tentativa de omor la adresa lui X si ucidere din culpa la adresa lui Y.


Parerea mea, personala, este ca sunt 2 infractiuni: o tentativa de omor in cazul lui X si o infractiune fapt consumat in cazul lui Y. Adica varianta B. Asta este si parerea unor autori ( Bulai). Alti autori (Dobrinoiu, Dongoroz) considera ca infractiunea deviata este unitate de infractiuni ( varianta A) si nu pluralitate, deoarece tentativa in cazul lui X este absorbita de infractiunea fapt consumat in cazul lui Y. Cum spuneam eu personal nu sunt de acord, dar o respect.
Practica judiciara , agreeaza tot varianta unitatii de infractiuni ( decizia T.S. nr.783/1975 si multe altele).
Deci la un examen, varianta corecta ar fi considerata varianta A.
si mai aveam o intrebare care a ramas fara raspuns :amenda cominatorie se poate cumula cu daunele cominatorii?
doly a scris:

si mai aveam o intrebare care a ramas fara raspuns :amenda cominatorie se poate cumula cu daunele cominatorii?


La faza asta sunt praf. #-o#-o:((
Cum e? Cine stie?
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
DC, utilizator
doly a scris:

si mai aveam o intrebare care a ramas fara raspuns :amenda cominatorie se poate cumula cu daunele cominatorii?

din cate stiu eu amenda civila ( cominatorie ) poate fi cumulata cu daunele cominatorii
Iar la grila din penal , -- mi se pare logic sa fie -a-ul corect --- este un exemplu cat se poate de clasic al infractiunii deviate care este "reglementata " tocmai pt a ne scapa de dificultatile cu privire la culpa sau intentie............
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
Rares Serban, Consilier juridic
doly a scris:

pai atunci in caz de neexecutare a oblig ce implica faptul personal al deb se acorda amenzi civile .dupa 6 luni se acorda si despagubiri pt cred sub forma daunelor compensatorii nu?atunci cum ar putea amenzile sa se cumuleze cu daunele cominatorii cum spui tu mai ales ca art580 indice 3 alin 5 'pt neexecutarea oblog din prevazutein prez .art. nu se pot acorda daune cominatorii'
daca poti sa ma lamuresti te rog .nu am inteles.


asa zice articolul, dar de asta avem RIL care este obligatoriu.
ia uite ce zice ICCJ : Admit recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi stabilesc:

Cererea privind obligarea la daune cominatorii este admisibilă şi în condiţiile reglementării obligării debitorului la plata amenzii civile conform art. 5803 din Codul de procedură civilă.

Hotărârea prin care s-au acordat daune cominatorii este susceptibilă de executare silită, la cererea creditorului, în limita daunelor-interese dovedite.

Obligatorie potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedură civilă.

Pronunţată în şedinţa publică din 12 decembrie 2005.
daca vrei citeste tot RIL-ul ca sa intelegi mai bine. il gasesti aici [ link extern ]

sper totusi sa nu insiste la examen cu intrebari bazate pe RIL-uri.
pt grila..rasp a



Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
sapte_pitici, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)