avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
amitza a scris:

sapte_pitici a scris:

wildrainbow a scris:

art. 105 C.pen?

pai dupa cum ai zis si tu pe pagina anterioara fata de minorul iresponsabil nu se pot dispune masuri educative. iar 105 Cp este masura educativa. deci asta cade. si dupa cum am mai zis, minorului iresponsabil nu i se poate aplica pedeapsa, nici masuri educative si nici mas de siguranta a internarii medicale.
poate ca imi place sa despic firu' in patru, dar chiar vreau sa stiu ce se dispune in acest caz.

nu vad de ce nu i s ar aplica minorului masuri de siguranta, care au ca scop inlaturarea unei stari de periclo si preantampinarea savarsirii de noi fapte penale, fara a se face diferenta intre major sau minor, raspunzator sau nu, din punct de vedere penal.

este adevarat ca exista unele masuri de siguranta care se iau numai in cazul saavrsirii de infractiuni, insa ele nu fac obiectul discutiei in cauza - internarea medicala.

eu nu cunosc existenta vreunui text de lege care sa prevada ca minorilor nu li se aplica masuri de siguranta, dar daca exista v-as ruga sa il postati, ca sa nu mai fiu in eroare.

in practica judiciara s-a aratat ca fata de faptuitorul minor-care din cauza starii sale fizice si psihice, are nevoie de tratament medical si de regim special de educatie- nu trebuie luata masura prev in art.114 cp, acest text de lege nefiind aplicabil minorilor. - T.S., s. pen., dec. nr. 232/1985

la grila cu juramantul rasp sunt a,c .
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
sapte_pitici, utilizator
DC a scris:

In ceea ce il priveste pe Beccaria...e nerelevant ca e criticata acolo...Parca in sistemul anglo-saxon inculpatul depune juramant, deci americanii ori nu l-au citit pe Beccaria ori nu ii intereseaza parerea din cartea aia...De lege ferenda, poate ca ar trebui si la noi sa depuna juramant. Juramantul creeaza o stare psihica care nu te indeamna sa minti...deci nu cred ca ar strica ca si inculpatul sa depuna.

eu cred ca ar trebui sa citesti critica facuta acolo. nu am timp acum sa iti demonstrez cat de inutil si ilogic este juramantul din partea inculpatului - ma lupt cu penalul :D . legat de sistemul anglo-saxon, abia aici devine irelevant sa faci referire la el din moment ce noi nu facem parte din el.
la martor nu e inutil; printre altele, juramantul la martor este ca anticamera infractiunii de marturie mincinoasa, pe cand inculpatul nu poate sa fie acuzat de marturie mincinoasa in propria cauza - prezumtia de nevinovatie - cine acuza tb sa demonstreze - elimina abuzurile, nu toatal etc.

stii ce mai creaza o stare psihica? violenta psihica si chiar fizica din partea anchetatorului, si totusi...
dislexic, utilizator
dislexic a scris:

DC a scris:

In ceea ce il priveste pe Beccaria...e nerelevant ca e criticata acolo...Parca in sistemul anglo-saxon inculpatul depune juramant, deci americanii ori nu l-au citit pe Beccaria ori nu ii intereseaza parerea din cartea aia...De lege ferenda, poate ca ar trebui si la noi sa depuna juramant. Juramantul creeaza o stare psihica care nu te indeamna sa minti...deci nu cred ca ar strica ca si inculpatul sa depuna.

eu cred ca ar trebui sa citesti critica facuta acolo. nu am timp acum sa iti demonstrez cat de inutil si ilogic este juramantul din partea inculpatului - ma lupt cu penalul :D . legat de sistemul anglo-saxon, abia aici devine irelevant sa faci referire la el din moment ce noi nu facem parte din el.
la martor nu e inutil; printre altele, juramantul la martor este ca anticamera infractiunii de marturie mincinoasa, pe cand inculpatul nu poate sa fie acuzat de marturie mincinoasa in propria cauza - prezumtia de nevinovatie - cine acuza tb sa demonstreze - elimina abuzurile, nu toatal etc.

stii ce mai creaza o stare psihica? violenta psihica si chiar fizica din partea anchetatorului, si totusi...

Boala romanului :D Noi avem mereu dreptate, altii ( americanii in cazul de fata) gandesc "inutil si ilogic" Noi suntem destepti, ceilalti sunt fraieri nu avem ce invata de la ei...Orgoliul asta...
Asa este, nu facem parte din sistemul anglo-saxon DAR asta nu inseamna ca nu putem PRELUA CE E BUN ( ATENTIE: NU TOT caci au si multe "rele") din sistemul lor. Cu violenta nu inteleg ce ai vrut sa spui...nu inteleg de ce ai adus chestiunea ca argument...caci eu nu am spus contrariul...In fine...
Hai sa o lasam asa, fiecare cu parerea lui, ca dupa inca 2 posturi o sa ajungem sa discutam despre razboiul din Irak,:D, eu cam stiu cum "derapeaza" discutiile astea.
Spor la invatat.
P.S. Daca Beccaria a spus ceva, nu inseamna ca e si corect sau adevarat. Beccaria era om, nu Dumnezeu...:thumbup:
Sper ca v-ati facut rezervare la tren sau la autobuz.Nu uitati ca pe 26 august e concertul Madonnei !!! Procurati-va bilete de calatorie din timp !!! Sunt din Iasi si plec dimineata ca sa am timp sa ajung,sa ma cazez si sa vad unde va avea loc examenul !!! Ne auzim !!!
lukaci1, utilizator
si unde vei sta ?

eu ca mai bine am merge la concertul Madonnei .....
ne-ar prinde bine
iar a 2 -a zi am fredona cantecele in fata mult elaboratelor grile ( ma gandesc cu groaza la ce grile vor fi.... de nici nu o sa stim de unde le-au scos)

eu consider ca am facut anul acesta un pas inainte pentru examenul de anul viitor :wave:
ENGFULL, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)