avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
ANDREW ADAM a scris:

Testele de rationament sunt irationale si ilogice
M-am uitat si am verificat testele de rationament si am gasit niste erori inadmisibile. Se pare ca aceste grile sunt intocmite precum societatea noastra irationala si ilogica.
Daca nu ati trecut de acest test va sugerez sa faceti contestatie. Eu sustin examen anul viitor si nu vreau sa ma confrunt cu aceste probleme .
Exemplu:
Intrebarea 1 -partea 1
La o conferinta de specialitate ...
Raspunsul este (C)
Dar la intrebarea nr. 6 - ne precizeaza faptul ca " Daca prezentarea lui Jianu dureaza 19 minute...
Raspunsul este (E) si nu este in concordanta cu intrebarea 1
Daca prezentarea lui Lefter este mai scurta decat limita sugerata...
Raspunsul este (C) si nu este in concordanta cu intrebarea 1.
Asterpt raspunsul si sugetiile voastre.
Grilele si baremurile sunt pe site-ul INM.
Asa societate, asa logica si ratiune.
SA NE TRAIASCA CEI CARE AU INTOCMIT GRILELE. NISTE IRATIONALI, INCOMPETENTI SI ILOGICI.
SEAMANA CU SOCIETATEA IN CARE TRAIM.
Andrew Adam - incorruptibleman

Din cate stiu eu, intrebarile de la partea analitica nu au legatura intre ele, ci trebuie sa tii cont doar de premisele generale si de premisa oferita in intrebare.
Daca este asa cum spui tu - de ce nu se foloseste forma de conditional si se foloseste forma de prezent.
Intrebarile au legatura intre ele, din moment ce se expune aceiasi text de intrebare.
Este normal ca la un text expus sa fie formultate mai multe intrebari. asa cum se intampla la predarea unei materii la scoala.
Nu se poate sa pui anumite intrebari si sa schimbi contextul normal.
Magistratii analizeaza cauza in functie de materialele depuse la dosar, nu si fata de ce presupune judecatorul ca s-ar fi intamplat in respectiva cauza sau ar fi normal sa se intample.
Raman la parerea ca sunt irationale si ilogice, in contextul in care sunt expuse.
Astept si alte pareri.
Andrew Adam - incorruptileman
P.S. Nu analizam societatea in functie de ce s-ar putea intampla, ci o analizam in realitatea acesteia.
Am atentionat si CSM-UL, cu care sunt in proces.
secretar_general@csm1909.ro,inspectie@csm1909.ro,relatiicupublicul@csm1909.ro,informarepublica@csm1909.ro,presa@csm1909.ro, CSM-PRESA@csm1909.ro,officeamr@yahoo.com

Sa vedem ce raspuns primesc.
Nu vreau sa ma lansez in discutii contradictorii, dar am verificat si tocmai ca este folosit conditionalul.Cel putin, din cate stiu eu, forma "ar putea" folosita in mai multe intrebari este forma de conditional.
Iar atunci cand se pune o intrebare de tipul "daca..., atunci..." nu se schimba contextul (conditiile de la inceput) ci se adauga o conditie suplimentara care intregeste contextul initial.
Nu in ultimul rand, nu poti compara niste intrebari/ situatii ipotetice cu un dosar cu probe concrete!
Dumnezeule Mare ! Sunt 7 intrebari pentru acelasi text. Voi cum rationati ? Nu va intoarceti la textul initial si luati in considerare si intrebarile anterioare ?
Nu mai inteleg nimic. Inseamna ca ... nu stiu ce sa mai spun.
Si legislatia noastra este la fel. Se fac fel de fel de interpretari pe texte care nu sunt concrete si apoi esti iumit de decizia magistratului.
Concluzia : Romania este in faliment, tocmai datorita deciziilor relative care se iau in Administratie, Justitie, Finante, etc.
Sa auzim de bine.
Nu sunt convins. Astept si alte pareri. Veti vedea rezultatele. Cel carre spune ca este posibil sa aiba peste 70 puncte ,S-AR PUTEA )conditionalul) sa aiba mult mai putine puncte.
Daca eu nu am dreptate inseamna ca nu are rost sa sustin examen la INM de anul viitor. Sunt un ilogic si un irational si nu am ce cauta la INM.
Toate cele bune.

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)