cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ma gandesc ca e cam devreme sa incepem sa ne stresam chiar in asa masura, mai ales pentru lucruri administrative, care se pot rezolva usor si cu mult calm.
Sa le luam pe rand:
1. Adeverinta de la medicul de familie, care anul trecut nu se cerea, si care anul acesta ne-a fost comunicata oral, s-a spus clar : ar fi bine sa o ai la tine cand te prezinti la comisia medicala unde faci examinarea, dar daca nu o ai, nu te mananca nimeni, ii explici doctorului ca urmeaza sa faci rost de ea si i-o aduci in urmatoare zile, saptamani...
2. Practica: pentru ca nu s/a comunicat nimic oficial, nu e cazul sa facem presupuneri si sa ne alarmam degeaba. Anul trecut s-a facut oriunde in tara, de regula in localitatea de domiciliu, asta si pentru ca anul trecut cazarile in camin s-au facut dupa data de 10 octombrie, deci mult mai tarziu decat se vor face anul acesta, si era firesc sa poti face practica si in localitatea de domiciliu, in cele 10-14 zile de practica, prin ipoteza, neavand unde sa stai in Bucuresti.
Cum anul acesta nu a spus nimeni inca nimic, cel putin nu oficial din cate stiu, ca practica se face obligatoriu in Bucuresti, nu are rost sa speculam.
Oricum, nu va faceti iluzii. Este doar o adeverinta semnata de orice judecator, ca ati facut practica. Nu va ia nimeni de mana sa va plimbe prin instanta si sa va explice. Sau poate nimeriti (sau cunoasteti) un judecator care are mult timp liber (ma indoiesc, dupa acest protest) si care are chef sa faca pe "ghidul".
Cat despre adeverinta aceasta de practica, va duceti la un judecator, poate cunoasteti pe cineva cat de cat, daca nu intrebati la instanta in dreapta si in stanga, pana va semneaza cineva.
3. Dosarul de buna reputatie: termenul este de 10 zile este de la publicarea rezultatelor finale. Imi pare rau sa va spun, dar listele din data de 25 nu reprezinta rezultatele finale, ci acestea se vor afisa de abia dupa ce se termina evaluarea psihologica, anul trecut spre exemplu s-au afisat de abia in data de 18.11 (bine, anul trecut s-a amanat putin afisarea pentru un caz particular, dar oricum anul acesta pana duminica , 4 octombrie, se tot desfasoara interviurile cu comisia de psihologi, astfel ca rezultatele se vor afisa poate pana pe 10 octombrie, si de atunci calculezi termenul pentru depunerea dosarului. Intre timp, iti faci rost de acte, incet si fara stres.
De curiozitate, totusi, ce ati raspuns la intrebarea de ieri de la psihologic: "Ma stresez pentru lucruri neimportante?" :))
Revin> caracterizarea de la ultimul loc de munca nu ii intereseaza pe cei de la INM, ci pe cei de la CSM, ei tin evidenta "dosarului tau", inclusiv aceste acte care dovedesc buna ta reputatie. Si nu cred ca trebuie adresata cuiva, pentru ca se depune la "mapa ta profesionala", si pana la urma caracterizarea ti se adreseaza tie, iar nu presedintelui INM sau CSM.
Ma gandesc ca e cam devreme sa incepem sa ne stresam chiar in asa masura, mai ales pentru lucruri administrative, care se pot rezolva usor si cu mult calm.
Sa le luam pe rand:
1. Adeverinta de la medicul de familie, care anul trecut nu se cerea, si care anul acesta ne-a fost comunicata oral, s-a spus clar : ar fi bine sa o ai la tine cand te prezinti la comisia medicala unde faci examinarea, dar daca nu o ai, nu te mananca nimeni, ii explici doctorului ca urmeaza sa faci rost de ea si i-o aduci in urmatoare zile, saptamani...
2. Practica: pentru ca nu s/a comunicat nimic oficial, nu e cazul sa facem presupuneri si sa ne alarmam degeaba. Anul trecut s-a facut oriunde in tara, de regula in localitatea de domiciliu, asta si pentru ca anul trecut cazarile in camin s-au facut dupa data de 10 octombrie, deci mult mai tarziu decat se vor face anul acesta, si era firesc sa poti face practica si in localitatea de domiciliu, in cele 10-14 zile de practica, prin ipoteza, neavand unde sa stai in Bucuresti.
Cum anul acesta nu a spus nimeni inca nimic, cel putin nu oficial din cate stiu, ca practica se face obligatoriu in Bucuresti, nu are rost sa speculam.
Oricum, nu va faceti iluzii. Este doar o adeverinta semnata de orice judecator, ca ati facut practica. Nu va ia nimeni de mana sa va plimbe prin instanta si sa va explice. Sau poate nimeriti (sau cunoasteti) un judecator care are mult timp liber (ma indoiesc, dupa acest protest) si care are chef sa faca pe "ghidul".
Cat despre adeverinta aceasta de practica, va duceti la un judecator, poate cunoasteti pe cineva cat de cat, daca nu intrebati la instanta in dreapta si in stanga, pana va semneaza cineva.
3. Dosarul de buna reputatie: termenul este de 10 zile este de la publicarea rezultatelor finale. Imi pare rau sa va spun, dar listele din data de 25 nu reprezinta rezultatele finale, ci acestea se vor afisa de abia dupa ce se termina evaluarea psihologica, anul trecut spre exemplu s-au afisat de abia in data de 18.11 (bine, anul trecut s-a amanat putin afisarea pentru un caz particular, dar oricum anul acesta pana duminica , 4 octombrie, se tot desfasoara interviurile cu comisia de psihologi, astfel ca rezultatele se vor afisa poate pana pe 10 octombrie, si de atunci calculezi termenul pentru depunerea dosarului. Intre timp, iti faci rost de acte, incet si fara stres.
De curiozitate, totusi, ce ati raspuns la intrebarea de ieri de la psihologic: "Ma stresez pentru lucruri neimportante?" :))
Revin> caracterizarea de la ultimul loc de munca nu ii intereseaza pe cei de la INM, ci pe cei de la CSM, ei tin evidenta "dosarului tau", inclusiv aceste acte care dovedesc buna ta reputatie. Si nu cred ca trebuie adresata cuiva, pentru ca se depune la "mapa ta profesionala", si pana la urma caracterizarea te priveste pe tine, nu pe presedintele INM sau CSM.
@ admin: mesaj dublat, va rog sa il stergeti pe cel de-al doilea.
Draga Jannis, daca intrebarea mi-a fost adresata mie, iti spun sincer ca eu nu ma stresez pt lucruri neimportante, pt fleacuri, insa sunt o persoana f organizata si-mi place sa iau lucrurile sistematic, mai ales ca prea mult timp la dispozitie nu am fiind din provincie.
Toate bune si iti multumesc pentru raspunsuri.
Total deacord cu jannis, nu are rost sa ne stresam chiar deloc pt chestiile astea administrative. Tot o sa ajungem la cursuri, tot o sa dam examene la iarna. Luati perioada asta ca pe un timp de respiro pt ce va urma, ca abia de pe data cand incep cursurile vom avea ceva motive reale de stres.
Si totusi, stie cineva unde are loc examinarea medicala:)? Am inteles ca undeva pe Nerva Traian, poate sa-mi spuna cineva cum se cheama cabinetul medical si cam cati bani tre sa avem la noi?