cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Gresit.
Invatatul (pana lesini) fara grile te va conduce sigur spre esec. Grilele sunt f f f f importante.. poate 60-70 % din invatat ar trebui sa se bazeze pe grile. Fa grile atat timp cat poti rationa pt fiecare varianta. In momentul in care esti nevoit(a) sa pui una la ghici e timpul sa te intorci la tratat.
Pentru cei cu rabdare dumnezeiasca, ideal ar fi sa se rezolve grilele cu tratatul in brate - inainte de a raspunde la o varianta pt care nu sunteti siguri, verificati. Eu unul insa nu am reusit asta.. :P
monique, iti recomand voineag si in nici un caz mihaela ciobanu, decat poate la sfarsit, optional... ( nu vreau sa supar pe nimeni dar la aceasta doamna dificultatea consta in omiterea unui cuvant sau in inducerea in eroare , parerea mea) daca stii sa faci grilele din voineag inseamna ca stii si ai inteles mare parte din disciplina respectiva. dar pt asta trebuie in primul rand sa fi invatat foarte bine materia.... asa ca invata foarte bine o materie sau chiar un capitol si apoi fa teste, merge mult mai usor asa...:) grilele simple din cursurile pt licenta sunt si ele bune , dar nu iti asigura o rezolvare complea si corecta a grilelor de la inm! mai e ceva , codurile trebuie stiute foarte foarte bine... opiniile diferitilor autori pot varia, dar codul ramane acelasi !
apoi mai sunt inca doua carti de teste de nicoleta cristinus si carmen damian, una la dr penal si alta la dr.procesual penal. le gasesti pe net. la prima vedere nu iti zic nimik aceste nume dar sa stii ca sunt foarte bine structurate si inveti mai usor sa punctezi lucrurile importante din respectivul capitol. cel mai bine inveti asa!!!
bafta!!! B-)
Din disp art. 141 alin 3 reiese ca recursul nu suspenda executarea in ceea ce priveste luarea, mentinerea unei masuri preventive ori constatarea incetarii de drept a masurii arestarii preventive. Cade varianta B
Rezulta ca raspunsul corect este litera C, deoarece art. 141 se refera doar la constatarea incetarii de drept a masurii arestarii preventive.
In ceea ce priveste varianta A, in cazul retinerii se poate face doar plangere conform art. 140^1 la care procurorul se pronunta prin ordonanta inainte de expirarea celor 24 de ore. Cu recurs pot fi atacate doar sentinte, decizii si incheieri deducem deci ca varianta A este eliminata.
In cazul tentativei:
a) este posibila la infractiunile continuate
b) nu este posibila la infractiunile continue
c) cauza care determina neproducerea rezultatului in cazul tentativei improprii poate fi anterioara, concomitenta sau ulterioara executarii