dislexic a scris:
In cazul tentativei:
a) este posibila la infractiunile continuate
b) nu este posibila la infractiunile continue
c) cauza care determina neproducerea rezultatului in cazul tentativei improprii poate fi anterioara, concomitenta sau ulterioara executarii
intr-adevar: a, b :)
am o nelamurire. care este tratamentul penal in situatia in care avem o condamnare la mai mult de 6 luni pentru o infractiune intentionata si mai multe infractiuni pentru care legea prevede pedeapsa cu inchisoarea la mai mult de 1 an savarsite dupa condamnare (este vorba de recidiva mare postcondamnatorie inainte de inceperea executarii pedepsei)?
din cate am inteles eu, se face aplicare, pentru fiecare infractiune in parte, regulilor de la starea de recidiva(care sunt regulile de la concurs), iar apoi la pedepsele rezultate se face iar aplicare regulilor de la concurs. Nu am reusit eu sa inteleg ce se intampla cu sporurile de 5, respectiv 7 ani. Se aplica?
adica: condamnare 6 luni, apoi savarseste 2 infractiuni pt care instanta stabileste pedepse de 1 an si 2 ani. facand aplicare regulilor de la recidiva contopim 6 luni cu 1 an si 6 luni cu 2 ani si ne rezulta 1 an si 2 ani. instanta poate adauga spor? adica sa ridice infractiunea ptr care a stabilit 2 ani la maximul de 3 ani si sa aplice 7 ani de spor?
daca da, vom avea infractiuni rezultante de 1 an si 10 ani. si aici se vor aplica regulile de la concurs: va rezulta o pedeapsa de 10 ani, la care instanta va putea aplica un spor de pana la 5 ani?