avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de crestere a copilului

Buna seara!
Cu deosebit respect, solicit urgent un raspuns la urmatoarea problema:
1.Sunt insarcinata si in urmatoarele zile urmeaza sa aduc pe lume un copil;
2.Din 1 septembrie 2010 am fost angajata a doua societati comerciale cu 2 ore pe zi la fiecare societate;una dintre firme si-a incetat activitatea la data de 1 iunie 2011, eu ramanand pana in prezent angajata doar a unei singure firme cu 2 ore pe zi.
3.In prezent sunt in concediu prenatal din data de 9 septembrie 2011
4.Beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?Daca da, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez,intrucat am inteles ca am dreptul la 42 de zile de concediu postnatal ?
5.In cele 42 de zile de concediu postnatal trebuie sa fac cerere pentru indemnizatie sau dupa scurgerea acestei perioade?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: stancu georgeta , utilizator 21:24, 8 Octombrie 2011
Beneficiati de indemnizatie de crestere a copilului intrucat in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului ati realizat venituri supuse impozitului pe venit. Nu conteaza ca ati avut contract de munca cu timp partial.
Dupa nasterea copilului aveti dreptul la 42 zile concediu postnatal. La expirarea acestuia, solicitati angajatorului suspendarea contractului de munca si apoi depuneti dosarul pentru acordarea indemnizatiei la primaria de la domiciliul dvs, care il va inainta Agentiei pentru prestatii sociale.
Va multumesc din suflet , doamna avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu prenatal si de indemnizatie pentru cresterea copilului daca sunt in somaj? maryto maryto Buna ziua , as avea niste nelamuriri .Sunt in somaj din 31.04.2010 si am ramas insarcinata in luna septembrie ,teoretic as avea somaj pana la 31.04.2011 ,iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ralu1234 ralu1234 Buna seara! Sunt insarcinata si as dori sa stiu daca ma pot incadra pentru indemnizatie crestere copil in urmatoarea situatie: Nu mai lucrez, dar am fost ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal, concediu indemnizatie copii ContSters118682 ContSters118682 Buna ziua Va rog frumos sa-mi spuneti daca in luna iulie 2011, imi voi lua concediu legal 10 zile lucratoare, iar in luna august la sfarsit voi naste si ... (vezi toată discuția)