mirela741 a scris:
Nici nu se punea problema "mersului la notar". Din start cele doua pozitii pe care se afla partile sunt de lupta...deci instanta este competenta atat la dezbaterea succesiunii cat si la recuperarea creantelor.
Oare chiar nu se punea problema "mersului la notar"?
Daca este asa, uite ca am mai invatat ceva nou, dar numai daca imi dati si motivarea in drept pentru ca in materie de sesizare a dechiderii succesiunii sunt prevederiel din Legea nr. 36/1995.
Pana acum stiam ca succesiunea se deschide, la cererea oricarei persoane interesate (care are vocatie succesorala concreta), a procurorului, precum si a secretarului UAT a localitatii in raza careia defunctul si-a avut ultimul domiciliu, atunci cand in succesiune se afla bunuri imobile, la notar si ca este o procedura necontencioasa.
Cand succesibilii isi contesta unul altuia calitatea sau nu se inteleg cu privire la compunerea masei succesorale si la intinderea drepturilor care le revin, notarul va suspenda procedura succesorala notariala pana cand instanta de judecata va rezolva conflictelor dintre ei ori dintre ei si terti.